„Chtěla jsem nabrat trochu sil a vylepšit si kondici,“ přiznala slovenská zpěvačka. Koncerty a oslava šedesátin Mariku trochu vyčerpaly. Absolvovala mnoho druhů terapií, asi nejvíc ji zaujala hyperbarická komora, kde svému tělu dopřávala stoprocentní kyslík.

„Tlak je tam trojnásobně vyšší než atmosférický, připadala jsem si jako kosmonaut,“ uvedla vesele na sociální síti. Marika se v Praze zdrží i po sobotním slavičím koncertu.

V pondělí bude mít první autogramiádu knížky Úlomky vzpomínek od 16 hodin v Luxoru na Václavském náměstí. Druhá autogramiáda ji čeká 12. prosince v Bratislavě.

Co je kyslíková terapie

Hyperbarická komora je speciální uzavřené zařízení vyrobené z oceli, v němž pacienti pod tlakem dýchají stoprocentně čistý kyslík. Podtlak uvnitř komory je udržován na přesných hodnotách pomocí kompresoru a za kontroly moderní techniky.

Čím více kyslíku se nachází v krvi, tím lépe se dostává k jednotlivým tkáním a orgánům, tedy i do oblastí postižených zužováním cév, které jsou tak pro červené krvinky kvůli jejich velikosti nepřístupné.

VŠE O MARICE GOMBITOVÉ NALEZNETE ZDE>>

Fotogalerie
49 fotografií