Podle informací Blesku Jurinová některým lidem z třítisícového města ležela v žaludku. Prý jim vadilo, že prostřednictvím radničních novin útočila na opozici. Jurinová na 16. listopad svolala mimořádné jednání zastupitelstva.

„Rozhodla jsem se, že se k tomuto datu vzdám funkce starostky,“ napsala v e-mailu kolegům z vedení města. Jurinová nechtěla o důvodech mluvit. „Je to mé soukromé rozhodnutí a nechci to řešit v novinách. To by bylo špatně,“ řekla včera Blesku bývalá moderátorka.

Video
Video se připravuje ...

Hůlka otočil s Tibetem. A exmoderátorka Jurinová končí se starostováním redakce BleskTV

Její rozhodnutí prý padlo po jednání zastupitelstva 19. října. Tam se do zastupitelů opřel Michal Žána, syn stejnojmenného zastupitele, který šel v roce 2014 s Jurinovou do voleb za uskupení Změna pro Sadskou, které volby vyhrálo.

Žánovi vadily opakované útoky v Sadských novinách, jež jsou financovány z městských peněz. „Vysvětlete mi někdo, proč ve 22 z 24 čísel jsou útoky na opozici. Některé jsou úplně mimo mísu,“ ptal se velmi rázně Žána zastupitelstva. Pak uváděl i konkrétní příklady.

Například popsal případ, kdy se v novinách útočilo na bývalou starostku, nyní zastupitelku Cecílii Pajkrtovou (ODS). Ta Blesku přiznala, že o tom ví.

„V Sadských novinách vedla celou dobu Jurinová politickou kampaň. Já se nad to ale povznesla. Pro práci starosty je potřeba vysoké pracovní nasazení. Nepřekvapuje mě, že končí,“ řekla Blesku Pajkrtová.

Bývalou starostku označili za dobytek?!

Tohle prý v Sadské přepískli! V místních novinách se objevil článek s titulkem Úřední záznam. Prý útočí na bývalou starostku Cecílii Pajkrtovou. V článku, kde je popsána situace, kdy ve městě utekl skot, a je podepsán kolektivem strážníků městské policie, se píše, že ho vedl městem býk Cecilka. Prý byl náladový, nepoddajný a agresivní.

„Jestli to je útok? Já to nebudu komentovat. Nechám to na posouzení jiným,“ řekla Blesku Pajkrtová. Žána byl ale nekompromisní. „Pan majitel žádného býka Cecilku nevlastní! Budete mi říkat, že to není útok? Tohle je za hranicí slušného chování,“ pustil se do zastupitelů.

Jurinová mu odpověděla, že článek viděla, nicméně si z něj nepřipustila souvislost s exstarostkou. „Zarazilo mě, že pan Urban nemá býka Cecilku. To je pro mě nová informace. A pokud někdo nechápe, že článek je v humorné nadsázce, tak je mi ho líto,“ řekla Jurinová.

Utíká z města?!

Položí funkci starostky a ještě udělá další životní krok. Eva Jurinová se rozhodla, že se z malého města rovnou i odstěhuje. „Rozhodli jsme se s manželem, že se přestěhujeme zpět do Prahy do pohodlného menšího bytu,“ řekla v rozhovoru pro Sadské noviny. Ve městě bydlela v dvougeneračním domě.

Kdo je Eva Jurinová?

  • Bývalá moderátorka, pedagožka a mediální poradkyně a od listopadu 2014 starostka města Sadská na Nymbursku.
  • Začínala v Československé televizi, pracovala v Českém rozhlase a byla i tiskovou mluvčí FN Motol.
  • V roce 2014 kandidovala neúspěšně do Evropského parlamentu a také do Senátu.

Fotogalerie
56 fotografií