Celá kauza začala loni v srpnu. Tehdy si Pavel Koníček otevřel v Sadské obchod s dětským oblečením a hračkami a do lokálních Sadských novin si podal inzerát. „Vyšel ale paskvil. Písmena v textu byla kostičkovaná a inzerát je v podstatně horší kvalitě než ostatní texty,“ říká Pavel.

Inzerát chtěl reklamovat. „Starostka mi odpověděla, jestli si nedělám legraci, že jí se to zdá dobré. A že jestli nemám na zaplacení, tak že mi udělá splátkový kalendář. Řekl jsem, že peníze mám, ale jde mi jen o kvalitu inzerátu. Vypadalo to, jako by to dál nechtěla řešit. Prý se jen rozčilovala, že ji nějaké mixely pixely nezajímají,“ vyprávěl obchodník. Reklamaci inzerátu pak zamítla rada města.

Následně vyšlo v listopadovém čísle Sadských novin Slovo starostky, které Pavla Koníčka rozčílilo do nepříčetnosti. „Psalo se tam, že lžu, že všechno to ohledně reklamace je jen kvůli tomu, že nemám na zaplacení, a další nepravdy. Starostka shazovala i mé podnikání a přirovnává mě k nechvalně známému doktoru Cvachovi z Nemocnice na kraji města. A uvedla, že by mi nesvěřila ani obřízku jezevčíka. To už jsem si nenechal líbit a šel na policii,“ říká dotčený podnikatel.

Případ policisté předali přestupkové komisi. Ta následně rozhodla, že se starostka Jurinová dopustila urážky na cti. Za trest musela zaplatit pokutu 1000 Kč, dalších 1000 Kč ji stály správní poplatky.

„Mezi velkou částí české populace, a tedy i u navrhovatele, je díky častému opakování oblíbeného Dietlova televizního seriálu Nemocnice na kraji města známo, že pokud je někdo srovnáván s postavou doktora Cvacha, jde o srovnání nelichotivé, neboť doktor Cvach je v uvedeném seriálu zobrazován jako osoba neschopná,“ uvádí přestupková komise v odůvodnění rozhodnutí.

A co na to řekla sama Jurinová? V celé záležitosti má jasno. „Nechápu, proč se pan Koníček tak rozčiluje, protože já jsem ho v mém sloupku vůbec nejmenovala. Pokud se v něm poznal, je to jeho problém,“ napsala Aha! „K samotnému přestupkovému řízení se nebudu vyjadřovat, protože to není věc veřejná,“ dodala starostka.

Fotogalerie
12 fotografií