Když oslava, tak pořádná. Tím se řídil otec nevěsty. A protože jde o ruského oligarchu, který patří mezi 500 nejbohatších lidí Ruska, rozmazluje své nejbližší ve velkém stylu.

Video
Video se připravuje ...

Luxusní ruská svatba na Žofíně Instagram

Na narozeninovou oslavu manželky objednal vystoupení Eltona Johna (69) za 36 milionů korun, dceři na svatební party najal Robbieho Williamse (42) za 50 milionů. A protože je oslava manželství mnohem větší událost než narozeninová party, ta, kterou uspořádal své dceři v pražském paláci Žofín, byla jako z pohádky.

„Mezi svatebními hosty z řad boháčů kolovalo, že oslava vyšla na 250 milionů korun,“ prozradil Blesku dobře informovaný člověk. Okolnosti svatby a jakékoliv informace o hostech i umělcích se hlídaly. Kdokoliv, kdo měl se svatebním veselím něco společného, je vázán mlčenlivostí nejvyššího stupně.

Video
Video se připravuje ...

Luxusní ruská svatba na Žofíně Instagram

Přesto se objevují fotografie i v zahraničních médiích a zasvěcení opatrně prozrazují detaily z party, která v našich končinách nemá obdoby. Samotný obřad, při kterém dcera oligarchy řekla ANO, se přitom utajit podařilo. Jen ze sociálních sítí uniklo, že proběhl už na začátku června.

Přesto se Blesku podařilo zjistit, že hosty na místo okolo půl šesté odpoledne přivážely luxusní mercedesy, jejichž hodnota byla v průměru okolo tří milionů. Květinová výzdoba byla dovezena až z Francie. Obří pětipatrový dort vyrobil vyhlášený ruský cukrář a do Prahy přiletěl.

Video
Video se připravuje ...

Luxusní ruská svatba na Žofíně Instagram

Fotogalerie: Robbie Williams na ruské veselce v Praze
24 fotografií

Hostům vyvářel michelinský šéfkuchař. „Jen jeden z předkrmů pro jednoho hosta byl za tisíce, protože šlo o obří talíře plné několika druhů kaviáru,“ svěřil Blesku dobře informovaný zdroj.

NEVĚSTA: VIKTORIA SARDAROVOVÁ

Třiadvacetiletá dcera ruského boháče před dvěma lety ukončila vysokou školu v Moskvě a od té doby je její život aspoň dle ruských médií jedna velká party, což ostatně ukázala i zde v Praze. Ruský showbyznys se podivil nad výběrem jejího partnera.

Fotogalerie: Burlesky na ruské veselce v Praze
39 fotografií

Vzala si totiž zcela »obyčejného« muže. Jejím vyvoleným se v červnu stal bývalý fotograf a bodyguard moskevského klubu Gibsy Anton Antonov, který se nyní, i díky nepochybné finanční podpoře manželky Viktorie, ponořil do světa byznysu. Antonov vlastní v Moskvě kavárnu Big Bit Café.

Video
Video se připravuje ...

Luxusní ruská svatba na Žofíně Instagram

OTEC NEVĚSTY: RAŠID SARDAROV

Hodnota jeho jmění se odhaduje od 100 milionů dolarů (zhruba 2,4 miliardy korun) až po astronomických 4,9 miliardy dolarů (zhruba 118 miliard Kč). Od roku 1991 působí jako generální ředitel holdingu Jižněuralská průmyslová společnost. Dagestánský rodák má slabost pro Británii, je členem Anglického klubu. V Dolním Rakousku si pořídil za 25 milionů eur (zhruba 676 milionů Kč) 500 hektarů pozemku, který ohradil vysokým plotem.

MATKA NEVĚSTY: MARIANNA SARDAROVOVÁ

S oligarchou se seznámila na vysoké škole v dagestánské Machačkale. Marianna se věnuje především umění, vlastní galerii moderního umění a je též ředitelkou uměleckého fondu RuArts. Pár má spolu tři děti – syny Timura, Ratmira a dceru Viktorii.

Extravagantní veselka v Praze: Kdo jsou bohatí Rusové?
Autor: Facebook

Fotogalerie
170 fotografií