Karel Gott (77) sice ve znělce legendárního seriálu o malé včelí uličnici zpívá „…každé ráno vylétá ta včelka Mája…“, dávno už to ale není pravda. 120 centimetrů vysoká Aťka Janoušková, která slavnou postavičku namlouvala, žije v osamění. Prý jí to ovšem vyhovuje. „Pořád jsem někam courala a měla kolem sebe miliony lidí. Už toho bylo moc, a tak jsem se stáhla do ústraní,“ popsala herečka, jež si zahrála i ve Formanově Amadeovi.

„Vystačím si sama ve svém bytě s televizí, rádiem. Než to všechno vyslechnu a zkouknu, tak je večer a můžu jít spát,“ rozpovídala se o denním programu Aťka, kterou tak nyní už nepotkáte ani v kině či restauraci. Dokonce ani do obchodů už se jí moc nechce. Stačí jí prý, když jí známí nakoupí do zásoby na několik týdnů. „Já tomu jídlu moc nedám,“ usmívá se Janoušková s tím, že jedinou výjimkou v její samotě jsou návštěvy přátel. „Musí ale přijít za mnou, já za nikým nechodím,“ dodala.

Rovněž svou profesi pověsila drobná dáma na hřebík. Jediné, čemu se stále věnuje, jsou přednášky o životě v domovech důchodců. „Napracovala jsem se už dost,“ říká dabérka, jejímž nezaměnitelným hlasem promlouvají například kamarád Médi Bédi Bubu, animovaný kanárek Tweety či roztomilý blonďáček Maličký v komedii Ať žijí duchové.

Video
Video se připravuje ...

Aťka Janoušková (120 cm) slaví narozeniny! Promluvila o smrti partnera i hormonální léčbě! Blesk TV

Přesto si ji celý národ spojuje hlavně s včelkou Májou. „Už jsem se smířila s tím, že tou včelkou budu nadosmrti. Lidi mi na ni nedovolí ani zapomenout,“ komentuje svou nejslavnější dabingovou roli Janoušková. „Někdy je to ale velmi milé. Třeba, když mě někdo potká, pozdraví a řekne – dobrý den, tak rád vás vidím! Víte, že jsem měl díky Máje krásné dětství?“ povzdechla si Aťka vděčně pro Aha!.

 

Fotogalerie
28 fotografií