„Osmdesátka není nic, čím bych se mohla chlubit, proto jsem odmítla jakékoli trachtace,“ dodala Aťka. Oslavy prý proběhnou pouze v úzkém rodinném kruhu. Své blízké herečka spočítá na prstech jedné ruky. Bratr už bohužel zemřel, takže zbývá sestra a neteř, narozeniny budou pravý babinec.

Janoušková si k jubileu nic speciálního nepřeje

Žádné zvláštní přání prý dnešní osmdesátnice nemá. Nenosí v sobě pocit, že by jí život snad zůstal něco dlužen. S prací definitivně skončila před rokem. Hrála v pražském Rokoku v představení Rychlé šípy, ještě v devětasedmdesáti běhala po jevišti jako divá a publikum se mohlo smíchy potrhat. „Nechci už nic dělat, proč taky? To, co potřebuji, mám, nebo si to mohu pořídit. Napracovala jsem se dost,“ míní Janoušková. Na otázku, zda by přece jen nechtěla do svého života nějakého toho Vilíka, se herečka rozesmála. „Ani náhodou. Vydržela jsem bez chlapa celý život, tak co bych s ním teď dělala,“ řekla Aťka a dodala: „Někomu vyhovuje žít ve dvou, jinému ne. Jsem ten druhý případ a proč to tak je, nebudu nikomu vysvětlovat.“

Karel Gott (70), který ke slavnému seriálu nazpíval úvodní píseň Včelka Mája, chtěl původně Aťce taky popřát nějakého hodného Vilíka. „Ale aby se kolegyně neurazila,“ strachoval se Gott a nakonec zůstal u klasického přání všeho nejlepšího. „A moc vás, Aťko, zdravím,“ vzkázal přes Blesk Slavík s tím, že Máju namluvila v češtině znamenitě.

Fotogalerie
1 fotografie

Filmové a divadelní role

Aťka Janoušková si zahrála ve filmech jako Sedm žen Alfonse Karáska, Ať žijí duchové, Amadeus, Peklem s čertem, dabovala seriály Včelka Mája, Méďa Béďa, Broučci, Příběhy včelích medvídků, Tom a Jerry a film Charlie.

Vedle toho jezdila patnáct let s programem spolu s Josefem Zímou a hrála v Divadle Rokoko.

Co jste o Aťce Janouškové nevěděli

Křestní jméno: Vlasta

Výška: 120 cm

Velikost nohy: 28

Nejoblíbenější jídlo: roštěnky na cibulce a rýže

Nejoblíbenější pití: čaj s mlékem

Koníčky: čtení, cestování

Oblíbené číslo: 7

Vylepšení: plastická operace očních víček, lifting

Nemá ráda: filmy o příšerách