Saskia, která divákům zakořenila v paměti coby programová hlasatelka, nezmizela z obrazovek ani poté, co byla tato profese zrušena. Má totiž vlastní pravidelný pořad Kalendárium, v němž připomíná slavná výročí. A teď slaví to své! Při té příležitosti si povídala se Zuzanou Bubílkovou v pořadu Koho čas vzal na Blesk.cz!

Video
Video se připravuje ...

Legendární hlasatelka Saskia Burešová: 10 let jsem se dostávala z dluhů z podnikání! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Zde prozradila i to, proč vůbec nestárne! „Není to pravda, já mám pocit, že se měním stále. Jen už svou práci dělám tak dlouho, že lidé zapomněli, jak jsem vypadala tenkrát,“ směje se. „Když jsem začínala, byla jsem černovlasá s dlouhými vlasy. Teď jsem zrzavá a mám je kratší. Husté vlasy mám po tatínkovi, ten měl hodně vlasů. Vlastně i maminka, ta byla poloviční Italka, a měla vlasy krásné a kudrnaté. Jinak jsem velmi konzervativní, takže se mi nechce měnit účes,“ prozradila moderátorka.

Přestože tomu málokdo věří, plastiku prý nemá, a přestože jí kdysi patřil kosmetický salon, se šlechtěním to nijak nepřehání. „Dvacet let jsem nebyla ani na kosmetice, ani když jsem ho vlastnila, tak jsem moc nechodila. Nechtěla jsem totiž zabírat místo zákaznicím. Jen cvičím, sama, hlavně ráno, protože mám nemocnou páteř. A v civilu se takřka nelíčím. Nejraději vyběhnu ven v rádiovce, a nikdo mě nepozná,“ říká.

A po kom má své jméno? „Maminka krásně malovala, dokonce to studovala, a hrozně obdivovala Rembrandta, a jak je známo, jeho manželka se jmenovala Saskia. Po té mě pojmenovali,“ dodává Burešová.

Fotogalerie
20 fotografií