„Za sebe a za svou rodinu děkuju za všechny projevy účasti. Za vzpomínky, které jsou pro nás nové. Za vyznání, která nám o Adamovi potvrdila, co jsme věděli, a prozradila, co jsme jen tušili. Za fotky, které jsme nikdy neviděli. Za tu intenzitu,“ napsal na začátek svého dlouhého vyjádření David Holý.

Z pozice Adamova staršího bráchy jsem bral jeho úspěchy jako nějakou samozřejmost, jako běžnou součást jeho života, a tím pádem jako něco ne zas až tak podstatného. 'Seš fotograf? Tak musíš bejt super fotograf. Páč když ne, seš jenom mačkač (myšleno spouště – můj osobní terminus technicus)'. Tím jsem se Adama občas snažil trochu rozdovádět pár minut před tím, než nám máma naložila každýmu půl kila masa na talíř a pak už bylo každýmu v baráku všechno fuk," pokračoval.

Mnoho Adamových přátel umístilo na jeho facebookovou zeď příspěvky s fotografiemi, se společnými vzpomínkami, které jim po jeho smrti zbyly. A to bratra Davida dojalo nejvíc. Mnoho z nich viděl poprvé.

„Ale proč všechny ty řeči o frajerském znevažování a o tom, že FB je kravina? Protože vám všem chci říct, že jste mi o mém mladším bráchovi řekli spoustu věcí, které on sám jako by nebral vážně. On je v mé přítomnosti jako by nebral vážně, protože bylo cool, když jsme se jim my dva spolu posmívali. A teď tady sedím a čtu ty vaše řeči. A jsem strašně rád, že je můžu číst. A jsem z toho celej dojatej,“ dodal David Holý a tím vším chtěl říct jedno velké děkuji všem, kteří s ním bratrovu smrt jakýmkoliv způsobem prožívali.

Fotogalerie
8 fotografií