Adam byl génius. Se vším, co k tomu patří,“ zavzpomínal na Adama Holého jeho bratr David. „Když si ho vybavím, vždycky je v tom smích. Pořád jsem se smáli. Když jsme my dva byli spolu, smáli jsme se. Když byl s mojí rodinou, smáli jsme se. Moje děti se v jeho společnosti vždycky smály. Dělal přesně ty správné věci, které od strejdy očekáváte. Deklaroval, že zlobit se smí,“ řekl David. 

I když byl Holý urostlý muž, kterého na první pohled nic nerozhází, jeho duše byla křehká. „Adam byl umělec. Výkonný, sebevědomý, odvážný, mocný a nelítostný jako každý umělec, který se nebojí svého talentu,“ vysvětlil David. 

Zpráva o smrti bratra ho zastihla nečekaně. A srazila ho na kolena. „Byl to můj mladší brácha. Nejlepší člověk, jakého jsem kdy potkal. Víte, jaké to je, když je váš mladší brácha lepší než vy? Je to ku*va skvělý,“ dodal.

Zpráva o smrti Adama Holého se v kruzích českého umění rozletěla rychleji než vítr. A někteří jí stále nechtějí věřit. Facebookový profil zesnulého fotografa se rychle plní kondolencemi kolegů z branže i celebrit, které fotil nebo fotit měl.

Fotogalerie
7 fotografií