V červenci 2013 Bartošovou v zuboženém stavu odvezl její obdivovatel Macura do Itálie, kde jí na svém zámku poskytl azyl její expřítel Martucci. Rychtář, který tvrdil, že byla jeho „Džambulka unesena", se posléze vydal po jejích stopách, aby ji vysvobodil. Nakonec se mu to podařilo a Iveta se s ním vrátila do Čech a v září se za něj dokonce provdala.

Nyní ale vdovec přišel s tím, že do tohoto skandálu byl zapleten i nedávno zesnulý fotograf Jiří Blahoslav Bláha. Ten se jako kapitán na jachtě pravidelně pohyboval ve Středomoří, zejména mezi Itálií, Sardinií, Korsikou a Elbou. V osudné době si prý na sociální síti dopisoval s italským hrabětem.

„Když jsem jel pro Ivetu do Itálie, kam ji Macura s Martuccim zavlekli, dostala se mi do ruky facebooková komunikace mezi Martuccim a panem Bláhou, jak chtěli Ivetku odvézt lodí na Elbu,“ uvedl pro deník Aha! Rychtář.

Fotograf, se kterým se ale nikdy nesetkali tváří v tvář, mu tedy dodnes leží v žaludku. „Jen vím, že mu Ivetka měla být předána na jistém místě v přístavu, měl ji odvézt na ostrov, který úzce souvisí s náboženskou sektou, ve které je Zdeněk Macura,“ doplnil vdovec s tím, že naštěstí dorazil včas a tento plán tak překazil.

Sebevraždě Ivety v dubnu 2014 však už zabránit nedokázal. Zatímco zpěvačka tehdy skočila pod vlak, Bláha coby jeden z jejích „únosců“ o dva roky později odešel z tohoto světa též vlastní rukou, oběsil se.

VŠE O IVETĚ BARTOŠOVÉ A JEJÍ SEBEVRAŽDĚ NA BLESK.CZ>>> ČTĚTE ZDE!

VŠE O SMRTI FOTOGRAFA BLÁHY NA BLESK.CZ>>> ČTĚTE ZDE!
Fotogalerie
16 fotografií