Po letech strávených na moři coby kapitán plachetnice se fotograf modelek a slavných Jiří Blahoslav Bláha na jaře letošního roku přestěhoval do Tanzanie, kde si s kamarádem otevřel penzion a začal podnikat.

V polovině května zveřejnil na Facebooku nabídku na pronájem pokojů v penzionu. „Cena ubytování: pokoj pro dva 1200 Kč na noc, apartmá pro dva 1500 Kč na noc (v ceně pokojů je snídaně, celý den volně k dispozici čerstvé tropické ovoce a odvoz ráno na pláž a večer zpět). Večery se dají trávit tady v hotelové džungli s dobře zásobovaným barem,“ stálo v inzerátu.

Video
Video se připravuje ...

Plný kufr drog na pražském „hlaváku“. A sebevražda slavného fotografa celebrit redakce Blesk

Mimo jiné poskytoval i nadstandardní služby. „Odvoz z letiště na hotel a zpět na letiště je samozřejmá služba hotelu a je zdarma. Jak zjistím ceny safari, potápění a různých výletů, hned to sem zase dám a budu vás informovat,“ nadšeně nabízel.

O pár dní později v penzionu ve velkém slavil narozeniny. Sice ne jeho, ale přátelé a hosté si mohli přiťuknout i na jeho počest. Bláha totiž 29. dubna oslavil 55 let a začal tak novou etapu života.

Začal opět fotit

Byznys kolem penzionu se teprve rozjížděl, a tak si Jiří Bláha našel další práci. Po letech se vrátil k focení modelek. Vybral si místní krásku Victorii Zablon. „První profi focení v Tanzanii, tak doufám, že se to rozroste a bude toho víc a víc (mimochodem servírka z našeho baru. Tato vás tu bude obsluhovat),“ pochvaloval si fotograf. S modelkou pak nafotil ještě několik dalších snímků.

V profesním životě se mu tedy dařilo a radostné chvilky ho mohly čekat také v soukromí. Jeho syn Martin totiž v únoru oznámil, že s partnerkou čekají miminko. Jiří se tak mohl těšit na příchod vnoučete, bohužel se ho ale už nedočkal. 

Podle jeho kamaráda a rádiového moderátora Luďka Hrzala nerozdýchal partnerskou krizi s přítelkyní Janou. Jirka chtěl odletět zpátky do Čech, ale neměl za co. Toť odpověď na to, co se stalo,“ napsal moderátor.

V devadesátých letech se proslavil jako fotograf modelek a slavných osobností. Jeho fotky se pravidelně objevovaly na titulních stranách pánských erotických časopisů. Pak dal přednost moři a na plachetnici jako kapitán brázdil Středozemní moře. V Tanzanii, jen pár měsíců po svém příletu, skoncoval se svým životem, když se oběsil v hotelovém pokoji.

Fotogalerie
40 fotografií