Už 27. července mu lékaři ve VFN na Karlově náměstí „vyřadí z provozu“ na 10 minut srdce. „Budu vlastně mrtvý,“ řekl nám potichu jinak tvrdý rocker Šafránek, se kterým jsme se setkali u lídra Walda Gangu Pavla Páska (49) za Prahou. „Bydlíme naproti sobě a já dělám Vláďovi, když je teď nemocný, snídaně,“ vysvětlil Pásek.

Plicní hypertenzí trpí Šafránek 10 let. „Beru na to snad 30 prášků denně. Jsou na odvodnění, ředění krve a hlavně na srdce. Hodně mi je mění, protože jsem takový pokusný králík,“ vysvětloval rocker s tím, že poslední měsíc se k hypertenzi přidala i velká arytmie. „Každý pátek jsem byl u doktora, kde mi něco dělali s krví. Teď o víkendu jsem už ale cejtil, že koncert nezvládnu. Doktoři zjistili, že se mi v krvi udělaly ňáký cucky a nařídili operaci,“ popisuje zpěvák, který si do zákroku musí denně píchat heparin do břicha.

Video
Video se připravuje ...

Vláďa Šafránek Blesk TV

„Potom mně dají do srdce elektrošok, nebude deset minut fungovat a pak mě prý zase nakopnou. Nikdy jsem se ničeho nebál, tohohle ale jo,“ přiznává Šafránek. Walda Gang bude tedy muset s největší pravděpodobností zrušit i největší fesťák léta Benátskou noc, který se koná hned den po zákroku. „Nejsme jako AC/DC, kteří vyměnili zpěváka. Tady náhrada neexistuje. Ferrari žigulíkem nenahradíš a kamarádství je nejvíc,“ říká rozhodně Pásek.

Fotogalerie
6 fotografií