S realizací si dala vdova na čas. „Už mám zaplacený hrob na Vyšehradě na 20 let. Teď ho musíme pohřbít. Ale není to za 5 korun. Hrob stál 100 tisíc, ještě musím nechat udělat kámen, uspořádat samotný akt. A peníze nerostou na stromě,“ prohlásila v září 2013 Hana Gregorová (63) s tím, že ona rozhodne, kdy se tak stane.

Hrob herce byl na Vyšehradském hřbitově postaven až minulý týden. Na jeho stavbě se ale tajně začalo pracovat už před Dušičkami, kdy byly vybetonovány základy.

Nyní už ale vdova na jakékoliv otázky ohledně posledního odpočinku herce nereaguje. Jedním z důvodů, proč s hrobem nechvátala, byl zřejmě i ten, že chtěla mít urnu co nejdéle u sebe. „Povídám si s ním a mám pocit, že je se mnou,“ svěřila se před časem.

Herec sám po hrobě na Slavíně na Vyšehradě ale netoužil. „Vždycky říkal, že nechce žádné pompézní památníky,“ prozradila sama Gregorová. Fanoušci tak ale mají konečně místo, kde se mohou poklonit památce oblíbeného herce. Jestli je v hrobě umístěna už i urna s pozůstatky Brzobohatého, kterou měla po celou dobu vdova doma, Gergorováale tají.

Fotogalerie
8 fotografií