Slavnostní vyhlášení ankety Český Slavík 2015 se sice uskuteční až v sobotu večer, ovšem už teď se mnozí obávají, co nebo kdo může tento galavečer ohrozit.

V těchto dnech totiž pořádající společnost Mattoni vede boj s kontroverzním raperem Řezníkem.Ten natočil videoklip Pořád jenom Hate 2, v němž drsně a vulgárně kritizuje Mattoni za to, že dosud nedostal 100 tisíc za vítězství v kategorii Hvězda internetu z roku 2013. Kvůli svým vulgárním textům byl tehdy pořadatelem vyloučen.

Ve videoklipu jsou muži, kteří vyhledají a zabijí všechny, kteří mají co do činění s minerálkou Mattoni. Na ulici například umlátí dítě lahvemi této minerálky či zbijí prodavače. Společnost Mattoni se proti urážlivému videoklipu ohradila a po Řezníkovi žádá omluvu samotnému majiteli a následné stažení videoklipu. Chystá raper během slavnostního večera nějakou další pomstu?

To však není jediná obava kolem letošních Slavíků. Reálně totiž hrozí, že silně xenofobní kapela Ortel, hlásající neonacistické texty, je jen kousek od vítězství v kategorii Kapela roku. Už loni se totiž dostala ze 105. místa na 4. místo. Dostane se snad vlna strachu z islamistů a uprchlíků mezi prestižní hudební soutěž, jež letos oslaví jubilejní 50. ročník…?

Upozornění: Videoklip není vhodný pro děti a slabé povahy!

Fotogalerie
8 fotografií