„Drazí imigranti, vítejte v Bulharsku. Nečeká vás tu práce, peníze ani budoucnost. Běžte zpátky. Děkujeme,“ stojí na poutači na snímku, ke kterému Čok přidal poznámku, že se jedná o bulharské hraniční pásmo.

Prakticky okamžitě se pod snímkem začaly objevovat komentáře fanoušků, nutno říct, že ve většině případů pochvalné. Objevily se však také komentáře, které říkají, že fotka je míněna ironicky a že Čok vše zamýšlel jako rýpanec do českých odpůrců uprchlíků. Blesk.cz samozřejmě zajímalo, jak to slavný člen Pražského výběru myslí.  A on nám na rovinu odpověděl.

„Foto jsem umístil na svůj FB proto, aby se vědělo, že i jiné státy se nebojí bojovat za svou identitu, za své zájmy a za své lidi. Jednoznačně se domnívám, že uprchlická krize může rozložit a následně zničit Evropu, protože takové ohromné množství lidí nezvládne,“ napsal nám Čok, který si myslí, že jde i o další problém.

Foto, které Vilém Čok umístil na sociální síť.
Autor: Facebook Viléma Čoka

„Podstatná je asimilace dalších kultur do našich národních tradic, zvyků a povah. Spravedlivá multikulturní společnost není schopna existence. Světové dějiny jsou toho příkladem. Braňme se,“ vzkázal Blesk.cz Čok, který se tak zařadil k bývalému frontmanovi Arakainu Alešovi Brichtovi, který také ohnivě burcuje proti uprchlíkům.

Zajímavé je tedy i to, jak se v uprchlické krizi vyhranili dva členové Pražského výběru, tedy radikální odmítání uprchlíků Vilémem Čokem a burcování k solidaritě z úst Michaela Kocába.