Irena Kačírková mohla mít bratra, jenže chlapeček pár měsíců po narození zemřel. „Bylo to asi velmi bolavé, protože jsem se o něm dozvěděla až těsně před maminčinou smrtí,“ prozradila Kristina v knize Setkání s Irenou Kačírkovou. O rodinné tragédii se přitom nikdo z rodiny do té doby nezmínil ani slovem. Jako by žádný život nevyhasl, jako by se nikdy nic takového nestalo.

„Nikdy nikdo nevyslovil jeho jméno. Nevím, kde leží jeho hrob. Babička a dědeček o něm nemluvili. Oba se chovali, jako by Irenka v jejich životě byla jedna jediná,“ prozradila Kristina s tím, že její babička a matka Ireny navíc celkem sedmkrát potratila.

Osud navíc Ireně Kačírkové nepřipravil zrovna klidný a šťastný život. Měla na ní totiž pifku StB, která se herečku snažila zlomit ke spolupráci. Když odmítla, začal teror a její kariéra v tu chvíli prakticky skončila. Nejdřív jí slibovali mezinárodní kariéru a peníze, potom vyhrožovali, že bude mít utrum u filmu, a když ani to nezabralo, hrozili, že jí odeberou dceru. Stejně odmítla. A hrozby se z části naplnily.

Kačírková musela z divadla odejít, u filmu dostala stopku a objevila-li se na plátně, tak pouze v malých a záporných rolích.

VIDEO Potomci slavných: Dcera Ireny Kačírkové (†60): Mámina životní láska byl...

Video
Video se připravuje ...

Potomci slavných: Dcera Ireny Kačírkové (†60): Mámina životní láska byl... Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
11 fotografií