Je to už rok a půl, co zpěvačka Bartošová tragicky zahynula na železničních kolejích. Její syn se ale i na svatbu bráchy oblékl smutečně.

Na Arturovi je vidět, jak mu život uprostřed rozvětvené rodiny prospívá. Usmívá se na všechny strany, vypadá šťastně a spokojeně. Má na dosah jak otce Ladislava Štaidla (70), tak své již dospělé sourozence. Možná, že až se bude vdávat sestra Karolína (33), dokáže už na sebe obléct nějakou veselou barvu.

V Česku je nepsaným zvykem na znamení smutku nosit černé oděvy. Většinou rok, ale je možné zkrátit tuto dobu na 6 týdnů. „Šest až osm týdnů má pozůstalý právo na otevřený žal. Po dvou měsících by měl být schopen dostát všem svým pracovním povinnostem a zvládat tradiční roli v rodině. Většinou po roce je pozůstalý schopen ztrátu vidět jinýma očima,“ uvádí profesorka Helena Haškovcová, která se touto problematikou zabývá.

Černá není na seznamu svatebních barev. Bílá symbolizuje nevinnost, červená energii, fialová lásku, oranžová optimismus a růžová něhu. „Neoblékejte si jako svatební host košili v tmavé barvě, například v černé, tmavě šedé, bordó a podobně. Ty jsou vhodné pro večerní události, například na ples. Svatba je oslavná událost a podle toho se vybírají i barvy oblečení, které přispívají k celkové veselé atmosféře,“ stojí v příručce Historie kravat.

Fotogalerie
14 fotografií