Když byla Vrzáňová na začátku tohoto roku naposledy v rodném Česku, byla Českému slavíkovi hodně na blízku. „Čekali jsem na schůzku s panem Gottem v Café Louvre.  Najednou u vedlejšího stolu vidím, že tam sedí paní Vrzáňová s postarším pánem. S kolegou Jiřím Krušinou jsme ji tedy oslovili. Ptali jsme se, jak se má a jak se dlouho zdrží v Česku. Zářila, vypadala báječně,“ vzpomíná redaktor Blesku Luboš Procházka.

„Pak jsme jí řekli, že čekáme na pana Gotta. Byla z toho úplně nadšená. Ptala se nás, jak se má a požádala nás, ať ho pozdravujeme. Že už se nemůže v kavárně zdržet, než přijde,“ dodal Procházka s tím, že Gotta o půl hodiny později velmi potěšilo, že se na něj vyptávala. „Zároveň ho mrzelo, že se nestihli setkat,“ doplnil.

Zdrcený Slavík

„Mám ji v paměti jako krásnou a velmi noblesně vystupující ženu. Velmi mi lichotilo, že nejen že přicházela na mé koncerty v New Yorku nebo jinde v USA, ale zároveň jsem cítil její velkou lidskou podporu. Zajímala se o mé koncerty a seznamovala mne se zajímavými lidmi z branže a médií,“ řekl Blesku k úmrtí Vrzáňové Gott.

Fotogalerie
7 fotografií