V publikaci Blesku 40 let s Chalupáři tohle dávné tajemství vyzradil režisér František Filip (84). „Sovák byl ten, který syna doporučil. A já souhlasil. Ale nikdo nedával nikomu najevo, že je tam z protekce,“ svěřil se režisér s tím, že tak to prostě chodilo.

„Jsou typy režisérů, kteří mají svoji představu a nesleví z ní. Já slevuji furt. A nejednou se mi to i vyplatilo,“ dodal Filip.

Sovákovo zapojení do obsazení Vlasty Makovcové tuší i Hana Maciuchová: „Musím přiznat, že jsem první volbou pana režiséra na postavu Vlasty nebyla. Nevím, nejsem si jistá. Ale myslím, že jsem byla tipem od Jiřího Sováka. Protože my jsme spolu předtím točili inscenaci Zmatky budoucí matky. Pan Sovák byl mým úžasným roztržitým tatínkem.“

Blesk slaví 40. výročí Chalupářů unikátní knížkou s exkluzivním celovečerním dokumentem o seriálu na DVD zdarma! Knížka i film jsou plné nových informací, nikdy nepublikovaných fotografií a unikátních rozhovorů s herci a tvůrci, případně jejich nejbližšími pozůstalými! Už teď v každém novinovém stánku!

Chalupáři - pouták
Autor: Blesk

Knížka + DVD zdarma! Objednávejte již dnes prostřednictvím SMS!

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: CHALUPARI mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: CHALUPARI Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Video
Video se připravuje ...

40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu v publikaci Blesku! Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
8 fotografií