Mahulena si zahrála dceru předsedy třešňováckého JZD Mrázka v podání Josefa Větrovce. A přestože diváci ji mají nejvíce spojenou s dílem, v němž ukradla kamarádovi Pištovi koloběžku, ona sama nezapomene na epizodu, kde spadla pod jedoucí auto!

„Točila se scéna s Čestmírem Řandou, který jako bohatý Američan přijíždí mercedesem na svatbu, a děti se k němu sbíhají shora po takové betonové cestě,“ začíná temperamentní Mahulena Bočanová vyprávět.

„A já byla vždycky soutěživá. Chtěla jsem proto mezi dětma běžet jako první, a přestože to pan režisér nechtěl, všechny kluky jsem předběhla. Ale taky jsem nohou uklouzla po štěrku a zajela rovnou pod to přijíždějící auto!“ vzpomíná Mahulena.

Video
Video se připravuje ...

40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu v publikaci Blesku! Petr Macek, Jan Jedlička

A právě tahle její nerozvážnost panu Řandovi, který vůz řídil, přivodila infarkt. „Když jsem se probrala, viděla jsem nad sebou spodek auta. Z leknutí jsem plakala, nic jiného mi nebylo, ale pana Řandu museli odvézt do nemocnice. Udělalo se mu špatně z představy, že mě mohl zabít,“ dodává herečka.

Řanda nakonec ve svém životě prodělal infarkty tři, osudnou se mu však stala plicní embolie. Zemřel 31. srpna 1986 ve věku 62 let. Zdravotní problémy si způsoboval špatnou životosprávou. Neměl totiž problém vykouřit až sedmdesát cigaret denně a ke snídani spořádat deset koblih.

Mahuleno, kolik vám bylo, když se Chalupáři točili?

„Chalupáři byla moje první zkušenost s kamerou. Ještě jsem ani nechodila do první třídy, takže mi mohlo být... Nějakých šest let?“ (tázavě)

Jak jste se k natáčení dostala?

„Přes televizní reklamy. Moje maminka byla krásná žena, dělala modelku a neměla pro mě hlídání, takže mě tahala všude s sebou. Tím si mě všimli fotografové a pak i režiséři, že se nestydím mluvit a jsem fotogenická.“

Setkala jste se s někým z herců na pozdějších projektech? Pamatovali si vás?

„Měla jsem možnost potkat pana Kemra a ten ve mně respekt budil pořád. On měl rád své soukromí, klid, a já měla pocit, že bych mu měla jít z cesty a dopřát soukromí. Točili jsme spolu film Golet v údolí, chtěla jsem za ním jít a říci mu: Vzpomínáte, já jsem ten prcek z Chalupářů? Ale netroufla jsem si. Nechtěla jsem, aby měl pocit, že ho obtěžuji. Možná nevypadám, ale jsem dost plachá a stydlivá, co se týče autorit, ne moc silná v kramflecích.“

Kolik jste si natáčením jako dítě vydělala?

„Tenkrát to vůbec nebylo o penězích, ty mi máma začala dávat až někdy v patnácti šestnácti letech. Vždycky mi to na poště zkásla! Myslím, že děti, které nevystudovaly konzervatoř, měly šedesát »ká-čé-es« za den, a ty, které studovaly, měly sto deset. Vím, že za Chalupáře jsem si vydělala na stan. Malej, kam se vejdou dva. Dva zamilovaný…“ (smích)

Chalupáři - pouták
Autor: Blesk

Fotogalerie
9 fotografií