Do devíti let byla Míša Davidová zdravá jako řípa. „Najednou začala být strašně unavená, tak jsme jeli k doktorovi. V Motole Mišce diagnostikovali leukemii a potom už to mělo strašně rychlý spád...,“ vzpomíná Michal David na nejhorší chvíle svého života.

„Klárka Svobodová bojovala dýl, ale naše Miška nám odešla během tří měsíců,“ dodává už se slzami v očích. Malá podstoupila tři chemoterapie. Slezly jí sice vlásky, vše ale nasvědčovalo tomu, že nemoc porazí.

„Potom ale chytla nějaký vir, asi ze vzduchu. A protože její organismus byl po těch chemoterapiích velmi vyčerpaný, imunita nebyla téměř žádná, nechali si ji v nemocnici a druhý den zemřela. Přes veškerou a skvělou péči odborníků to nezvládla,“ říká hitmaker s bolestí v hlase.

Stejně jako se Karel Svoboda po Klárčině smrti snažil všemožně o další děťátko, činil se i Michal David. Jenže zatímco Svobodovi žena Vendula porodila Kubíka (10), Davidovým se nezadařilo. Zasáhl však osud. Jejich nejstarší dcera Klára (26) neplánovaně otěhotněla už ve dvaceti. Má si děťátko nechat, nebo ne? O tom měla jasno hned!

„Řekla jsem si, že to je dárek shůry za Míšu,“ přiznala Klára. A tak se narodil Sebastian. A protože Klára dál studuje v Americe, o 5letého Sebíka se starají její rodiče. Vnuk je zkrátka jejich »náhradní syn«! „Řízením osudu má i Kuba Svoboda v rodném listě datum narození 28. května,“ vypichuje David.

Vendula Svobodová kvůli dceři Klárce založila před 15 lety nadační fond Kapka naděje. A Michal David se i kvůli Míše rozhodl její charitu podporovat. „Cítím jako svou povinnost pomáhat Kapce, naše Miška by to určitě tak chtěla,“ řekl Blesku zpěvák, který už dnes večer vystoupí na benefičním koncertě Znovuzrození.

Video
Video se připravuje ...

Michal David a jeho "vnukosyn" Sebastian: Bude zpěvákem! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA

S Josefem Vágnerem (24), vnukem Sebíkem a Jakubem Svobodou zazpívají ústřední píseň ze seriálu Létající Čestmír. Přímý přenos z pražského Fóra Karlín vysílá od 20:15 hodin FTV Prima.

Video
Video se připravuje ...

Syn Karla Svobody Jakub nazpíval tátovu písničku! Poslechněte si! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
5 fotografií