Maminka zpěvačky řekla Nedělnímu Blesku zcela otevřeně, co si myslí o Ivetině posledním vztahu. „Vyčetla mi, že jí nepřeju, aby byla šťastná. A dopadlo to, jak to dopadlo. Měla z něj pak strach. Věděla, že si ji najde kdekoliv. Ta svatba, to byl nejhorší počin, co kdy udělala,“ řekla paní Svatava. Jenže vdovec si z jejích slov těžkou hlavu nedělá! „Já si jí nesmírně vážím, protože dala život Ivetce. Na druhou stranu nemohu souhlasit s jejím výrokem, že bylo neštěstí, že si mě vzala a tak podobně,“ vysvětlil vdovec.

„Ivetčina maminka tu s námi nežila a neví, jak naše soužití vypadalo,“ svěřil se Rychtář. Dokonce prý považuje za svou zásluhu i to, že si zpěvačka s maminkou pravidelně volala. „Chodil jsem za Ivetou, aby zavolala mamince. Dokonce i ten poslední jejich telefonát jsem vytočil já na svém mobilu, který jsem pak Ivetě předal,“ dodal Josef. „A opravdu ty vztahy tam byly tak vyhrocený, že Iveta uznávala jen tatínka, který už zemřel. Maminka jí dávala najevo, že je pro ně Iveta spíš břímě, natož aby jí pomohli,“ rozkryl vdovec rodinné vztahy u Bartošů.

O komplikovaných vztazích v rodině se mluví už dlouho, to také potvrzuje vdovec. „Mám za to, že paní Svatava je hodně ovlivněná synem Lumírem. Dřív jsme si krásně rozuměli a nevím, co se najednou stalo,“ zamyslel se vdovec. „Nemůžu se ztotožnit s tím, jak se Ivetina rodina staví k celé věci, jak Ivetku milovali, nezlobte se, je to falešný. My jsem tam byli dvakrát v životě, jednou dokonce s Arturem. A dopadlo to tak, že jsme jeli přespat do Ostravy k mým příbuzným, protože Ivetka tam nechtěla spát,“ zavzpomínal Rychtář s tím, že zpěvačka měla z návštěv doma vždy trauma předem. „Když bratr Lumír začal přestavovat dům, odstěhoval maminku do dvou místností, kam pršelo. Ivetka z toho byla nešťastná a víckrát tam nechtěla jet,“ uzavřel Josef.

Fotogalerie
11 fotografií