I Simoně Krainové bylo v přítomnosti Kovarčíka dobře.
Autor: P. Machan, M. Hykl, M. Sekanina, P. Novotný
Blesk tyto přísně utajované informace získal z kruhů blízkých policejnímu vyšetřování. „Pitva ukázala, že měl prasklý vřed! Podle všeho asi ještě několik hodin žil. Vzhledem k tomu, že byl v bytě evidentně sám, tak mu nikdo nepomohl a on vykrvácel,“ řekl Blesku zdroj z pražské kriminálky, který si nepřál být jmenován. „Tyto informace nebudeme nijak komentovat. Stále čekáme na oficiální výsledky pitvy a znaleckých posudků,“ uvedla mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

Kovarčíka našli policisté mrtvého v koupelně jeho bytu v pražské Mánesově ulici v pondělí 23. března. Podle dostupných informací tam ležel minimálně čtyři dny. Vřed mu, jak tvrdí policejní zdroj, musel prasknout pravděpodobně ve čtvrtek 19. března, tedy na Josefa. Od té doby nebral svým přátelům, kolegům a spolupracovníkům telefon, proto ho po víkendu začali shánět.

Video
Video se připravuje ...

Kovarčíka pohřbili tajně a bez celebrit! Takhle ho oplakala Šinkorová! David Turek, Jan Jedlička

Vředy vznikají ze stresu a léků

Žaludeční vředy není radno podceňovat! „V předstadiu se vřed nachází »jen« ve sliznici. Vyvolává ho stres a některé agresivní léky na bolest,“ vysvětluje gastroenteroložka MUDr. Anna Jungwirthová z pražského Sanatoria sv. Anny. Pokud se předstadium neléčí, vřed se zvětšuje a prohlubuje do podsliznicového vaziva a svaloviny. Pokud dojde k proděravění, krev se dostává do tlustého střeva a stolice je černá a mazlavá. „Nejhorší situace je, když vřed praskne přes celou stěnu žaludku a dvanáctníku. Obsah žaludku, žaludeční kyselina a krev vytečou ze žaludku a dojde k zánětu pobřišnice. To je život ohrožující stav,“ uzavírá doktorka.

V srpnu 2013 praskl žaludeční vřed také režisérovi muzikálu Dracula Jozefu Bednárikovi (†65). Záchranka ho rychle převezla do nemocnice, kde mu ale selhalo srdce. Lékaři už mu nedokázali pomoci.

Video
Video se připravuje ...

Záhadně zesnulý Kovarčík (+61): Poslední rozhovor o poslední blondýně: Je nám spolu fajn! David Turek, Jan Brunclík

Fotogalerie
19 fotografií