Vzor slušnosti a ctnosti? Za ten možná byl v minulosti herec Roman Vojtek považován. Jenže tohle se přece nedělá... Vojtek opustil svou manželku měsíc před porodem! Tereza se zhroutila. Přestala jíst, bere antidepresiva. Jejich vztah přitom trval přes deset let. „Je to pro mě zrada a velké lidské zklamání,“ svěřila se Vojtkova manželka.

Proč to Roman Vojtek udělal? Blesku se herec pokusil svůj čin otevřeně vysvětlit. „Chápu, že z vnějšího pohledu je toto jednání naprosto neakceptovatelné, hnusné a neomluvitelné. Naprosto rozumím své ženě, jak se cítí, nebo si to myslím. To, co se stalo, nebylo plánované. Nečekal jsem rozhodně na vhodný okamžik, který tedy ani nenastal. Nebo že bych čekal na to, že by dítě bylo natolik vyvinuté, že bych ho mohl ohrozit. To ráno, kdy se to stalo, jsem neměl ani tušení, že se to může stát. Neměl jsem to v plánu,“ tvrdí Vojtek. Jenže stalo se.

A Vojtek schytává četnou kritiku. „Chápu, že má žena je na tom tak, jak je. Ona absolutně nic netušila. Když jsem se jí snažil vysvětlit své pocity před nějakou dobou, tak jsem to asi neudělal dost důrazně, nebo jsem to udělal špatně. Nebo jenom nebyla snaha z jedné, nebo druhé strany,“ tvrdí herec, který s Terezou začal chodit poté, co mu utekla jeho přítelkyně Kristina Kloubková ke zpěvákovi Alanu Bastienovi.

„Já už jsem určité pocity řešil před několika měsíci. Už jsme se o tom bavili. Terezka měla správný pocit, že se se mnou něco děje. Že třeba nemá tolik pozornosti, kolik by jako těhotná manželka měla mít. Snažil jsem se jí vysvětlit, že je to můj problém, který v sobě řeším a se kterým nevím si s ním rady. Že ho vlastně ani řešit neumím,“ pokračuje Vojtek.

Nechtěl prý, aby o tom jeho žena věděla, chtěl si to vyřešit sám. Že tenhle vztah přestává vidět dobře... „Dospěli jsme do bodu, kdy jsem prostě řekl něco, co jsem v sobě dusil delší dobu. Neplánoval jsem, že to udělám ráno, nebo večer. Byla to vteřina, kdy mi to projelo hlavou a já jí to řekl,“ prozradil Vojtek. Co své těhotné manželce v ten moment řekl? „Že nejsem šťastný a hledám něco jiného, než jsem si myslel, že mám,“ dodal herec.

Celý rozhovor s Romanem Vojtkem o tom, proč opustil svou těhotnou manželku, si přečtěte v úterním deníku Blesk!

Video
Video se připravuje ...

Vojtek opustil těhotnou manželku! Měsíc před porodem! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
17 fotografií