Veronika přiznává, že život v „děcáku“ byl pro ni až příliš pohodlný a idylický. „Vše za vás udělají tety, nic nemusíte řešit... I když každého před odchodem z domova připravují na normální život, tak to se mnou pěkně zamávalo. Chtěla jsem vše prožívat naplno, všechno si koupit a jaksi jsem zapomněla, že se musí třeba platit sociální a zdravotní pojištění nebo daně. Desetitisícové dluhy na sebe nenechaly dlouho čekat. Naštěstí mi udělali splátkové kalendáře, takže vše řádně splácím,“ přiznala Blesku Veronika, která pokřtila svou knihu, kde sepsala svůj pohnutý životní příběh.

Byl to určitý druh terapie, hodně jsem u psaní plakala. Ale věřím, že moje kniha bude nejenom úspěšná, ale třeba i pomůže dívkám, které zažily něco podobného jako já,“ tvrdí blondýnka, která se loni zúčastnila soutěže Česká Miss.

Veroniku a jejího bratra Karla odložila matka do dětského domova před dvaceti lety. K tomuto kroku ji dohnala těžká závislost na drogách a finanční krize.

Zatímco matka se jich vzdala, otec nikdy. Ale ani on neměl prostředky na to se o své děti starat, tak je aspoň pravidelně navštěvoval. A když bylo Karlovi patnáct, tak si ho k sobě vzal. Přestože o ně matka nejevila zájem, sourozenci jí dokázali odpustit a přistoupili na setkání.

Potkali se před pěti lety. Vrátit čas nejde, ale všichni se snaží, aby z nich opět byla rodina. „S mámou se teď snažíme všechno si to vyříkat. Na našem vztahu musíme pracovat,“ říká otevřeně Veronika.

Fotogalerie
11 fotografií