Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Modelka z dětského domova míří na přehlídková mola!

Autor: Helena Lacinová - 
23. května 2009
05:00

Veronika Kašáková (19) z Vysoké Pece úspěšně odmaturovala na Pedagogické škole v Mostě. Dívka, která od čtyř let vyrůstala v dětském domově, tak vlastně absolvovala už druhou zkoušku z dospělosti.

Tu první, životní, má za sebou už dávno. Velkou roli přitom sehrálo obyčejné tetování, ale také deník Blesk.

Veronika žila od čtyř let v dětském domově ve Vysoké Peci. Vzpomíná, že matka ji tam byla asi dvakrát navštívit a pak se jí zřekla.Ve 13 letech mohla odejít k otci, tak jako její bratr Karel. Ona ale zůstala, hlavně kvůli tetě, vychovatelce Haně Topolančinové, kterou milovala. Chtěla být jako ona vychovatelkou v domově a proto studovala Pedagogickou školu v Mostě.

Pak ale začala snít o kariéře modelky a přihlásila se do soutěže Miss Junior 2007. Odtud ji ale ředitelka soutěže Kateřina Hamrová vyloučila. Důvodem bylo tetování na břiše. A tenkrát o ní a jejím životě poprvé napsal Blesk, především o jejím velkém snu stát se modelkou. Článek si přečetla módní návrhářka Helena Bedrnová, která ji vzala pod svá křídla.

Veronika se začala pohybovat ve světě módy a modelek, ale na školu nezapomněla. „Maturita byla pro mě strašně důležitá. Ani jsem nejedla, jak jsem byla nervózní, zda ji zvládnu,“ usmála se provinile blondýnka s dovětkem, že učení v průběhu studia moc nedala. Netajila, že učitelka z ní zatím asi taky nebude.

„V červnu se odstěhuji z domova do Prahy. Teď se chci věnovat především modelingu,“ prozradila Blesku na závěr své plány. „Jsem v agentuře Agáty Hanychové a práce je v Praze přece jen víc,“ zdůvodnila odchod do metropole Veronika.

A Blesk jí přeje úspěch a štěstí. Smůly měla už v životě dost.

koloricka ( 25. května 2009 14:08 )

slečna je krásná, přeji hodně štěstí

Zobrazit celou diskusi