Po smrti národem milovaného herce, který by včera oslavil 110. narozeniny, se Fanča stala majitelkou dědečkova konta, tantiém a chalup na Sázavě a ve Velharticích.

A samozřejmě veškerého zařízení z vily na pražské Kampě. „Sázavu Fanča prodala a za 400 tisíc koupila vilu v Praze na Bohdalci. Byla to velká námaha splašit dům, kam by se vešla celá Janova Kampa i s nábytkem,“ řekla Blesku její opatrovnice Daniela Paková (69), která se o Fanču starala od chvíle, kdy ztratila maminku, až do jejích 18 let.

„Když byla konečně plnoletá, řekla jsem jí – tak a teď ti předám všechno, co je tvoje. A ona, že to nechce a že mě prosí, abych se o to starala dál já. Docela mě to dojalo,“ vzpomíná Paková. Fanča se snažila splynout s vrstevníky. Jako by se styděla, že je Werichovou vnučkou. A už úplně nesnášela, když se jí říkalo »Werichno«.

Přestože si jako malá zahrála ve filmu Ať žijí duchové! a na dědečkovo přání vystupovala v Semaforu, herečkou být nechtěla. Raději šla studovat filozofickou fakultu.

Vybrala si obor sociální pedagogika, kam spadá i ošetřovatelství. Neštěstí v rodině (dědeček i máma umřeli na rakovinu, babička byla duševně nemocná) v ní vypěstovala velké sociální cítění. Ve Švýcarsku ještě studovala fyzioterapii a psychologii.

Dnes se tam živí jako rehabilitační sestra a stará se o postižené. „Má veškerou moji úctu. I když to nemá vůbec zapotřebí, chodí do práce, kterou vykonává s plným nasazením,“ míní Daniela, která vídá svou schovanku tak čtyřikrát do roka.

Blesk Víte, že?

Ve Švýcarsku kromě Werichovy vnučky našlo druhý domov také dvojče Ivety Bartošové (†48). Zpěvaččina sestra Ivana (48) se tam vdala.

Žije na předměstí Curychu

Fanča v životě vystřídala několik partnerů. Ten pravý ale přišel s listopadem 1989, kdy se seznámila s imigrantem Jepem Hulíkem (76), zeťem paní Týlové, osobní sekretářky Jana Wericha. Padli si do oka, vzali se, mají spolu dceru Janu (18) a žijí v Zufikonu, na předměstí Curychu.

Ve vile na Bohdalci po Fančině odstěhování bydlela opatrovnice Daniela s manželem Michalem dlouho sama. Když muž zemřel, přestěhovala se do malého bytu,

Fanča dům prodala a veškeré zařízení z Werichovy Kampy si přestěhovala do Švýcarska. Z pozůstalosti si tak v Česku nechala jen srub ve Velharticích, kde to Werich miloval a kam jezdil na pstruhy.

Fotogalerie
16 fotografií