V soukromí je hvězda filmu S tebou mě baví svět Jana Šulcová za upravenou dámu, na plátně za zanedbanou špindíru. Z image své představitelky, matky dvou bratrů Kobry a Užovky v podání Matěje a Kryštofa Hádkových, nebyla herečka zpočátku vůbec nadšená.

„Já třeba nesnáším mastné vlasy, takže pro mě bylo naprosto strašidelné zjištění, že na mně v maskérně ‚neudělají ani čárku‘, a navíc mi hned ráno polijí vlasy olejem. Napoprvé jsem z té maskérny odešla celá zděšená, ale když jsem přišla před kameru, tak jsem si řekla, že je to správné, hodí se to k tomu a od toho momentu jsem o tom neuvažovala,“ svěřila se Šulcová.

Do role alkoholičky Janu Šulcovou obsadil režisér Jan Prušinovský, díky kterému se objeví v celovečerním filmu po pěti letech. „Postava matky od Kobry a Užovky není nějaká agresorka, spíš je člověkem, který pod tíhou životních situací rezignoval a vrhl se na alkohol, protože alkohol je, jako každá jiná droga, únikem z reality. Ta matka má dva problémové syny, rozvedla se s jejich otcem a všichni tři žijí na okraji společnosti,“ řekla o své postavě. Do své role se umí vžít, jelikož sama před lety alkoholu propadla.

Alkoholem řešila osobní krizi, po 20 letech manželství od ní odešel manžel Oldřich Vízner, ani nabídky na role se k ní po roce 1989 nehrnuly. Šulcová to začala řešit nadměrným pitím alkoholu, v němž utápěla svůj žal. Do toho brala antidepresiva a přidaly se další zdravotní problémy. Ze závislosti Janu nakonec dostali lékaři, její dcery, hlavní tahounem ale byla její vůle, s níž svůj boj nakonec vyhrála.

Fotogalerie
5 fotografií

Jak poznat, že ve svém okolí nemáte skrytou alkoholičku se dočtete ZDE