Butik Mojsejové vypálili neznámí pachatelé minulý týden. Do obchodu s módou hodili oknem zápalnou láhev. Vybavení i zboží shořelo na uhel. „V prodejních cenách je to okolo 200 tisíc eur, výrobní cena je přibližně 100 tisíc eur,“ nechala se jen krátce po útoku pro slovenský deník Nový Čas slyšet Mojsejová s tím, že butik chce znovu otevřít už tento týden.

Pokud Mojsejová zvládne butik vyčistit, opravit a zbavit zápachu, je otázka, kde vezme peníze na nové zboží. Neměla ho totiž pojištěné. „Na co v tomto zkur**ném státě,“ napsala si na Facebook.

Na úklid si Mojsejová povolala mimo jiné přátele a dobrovolníky, kteří jí ve vypálených košických prostorách pomáhají, jak můžou. A taky se ji snaží rozveselit, aby přišla na jiné myšlenky. Erich Diego, který se chopil koštěte a vysavače, si narazil na hlavu černou paruku a ve volném čase pózoval na spáleništi. Fotky si samozřejmě nasdílel na sociální síť.

Jediné, co v butiku Mojsejové zatím visí, je několik kožichů. Ale ani ty do prodeje nepůjdou. „Ani věci, které neshořely, se už nedají zachránit. Všechno půjde pryč i z hygienických důvodů,“ dodala kriminálem zocelená Mojsejová, která chce butik co nejdříve postavit znovu na nohy…

Fotogalerie
7 fotografií