S o tři roky mladší sestrou Helenou herce, jenž před dvěma měsíci zemřel, pojilo od dětství hluboké přátelství. Když jejich nejstarší sestra Olga emigrovala do Francie, Pavel se rozhodl pro Rakousko a přemlouval Helenu, aby utekla s ním. Ale ta byla v Čechách vdaná, proto se rozhodla v komunistickém režimu zůstat.

A byla to právě Helena, která Pavla po pádu režimu stěhovala z Rakouska do Čech a byla jeho nejbližším člověkem. „Dá se říct, že jsem ho obdivovala a všechno mu věřila. Nenapadlo mě, že to jsou prasečí trylky, tak jeho fabulacím, podfukům a výmyslům říkala jeho tehdejší přítelkyně Laďka. Kolem roku 2000 jsem prohlédla, mně všechno trvá strašně dlouho. Vše se v mně nastřádalo a dva roky jsme spolu nemluvili,“ svěřila se v rozhovoru pro Magazín Dnes Landovská.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Pavel Landovský: Takhle ho rozplakalo jeho stáří a neduhy! Markéta Reinischová, Petr Kobrle

Jak se říká, čas vše zahojí. Sourozenci se udobřili. Poslední tři roky se společně s pečovatelkou Ivanou o herce intenzivně starala. Přesto se o jeho smrti dozvěděla jako poslední z rodiny, i když téměř do poslední chvíle byla s ním. „Odběhla jsem k sobě domů a usnula. A někdy kolem jedenácté večer volá Olga z Paříže: Tak, jak ti je? Normálka, Pavla přivezli odpoledne z nemocnice, říkám. Vždyť umřel! No rána. Ivana, asi byla v šoku, nezavolala mně, ale Kubovi (syn). Takže houkačky, policajti před domem... A já spala,“ svěřila se Helena, která se doposud nemůže s bratrovým odchodem smířit.

Herecký bonviván zemřel na masivní infarkt myokardu. Podle doktora to byla velmi rychlá smrt, kterou by mu mohli všichni závidět.

Fotogalerie
5 fotografií