Česká televize bude letos na Vánoce tahat trumfy z rukávů. Pro diváky má připraveny tři zbrusu nové pohádky a s nimi tři nové a neokoukané princezny.

24. prosince

První pohádku Princezna a písař ČT odvysílá na Štědrý den v 19 hodin. V roli princezny Amálky se objeví mladičká černovláska Monika Timková. Její úloha zpočátku namyšlené královské dcery, která se zamiluje do obyčejného písaře, a díky němu pýcha z jejího charakteru zmizí, připomíná Pyšnou princeznu.

Video
Video se připravuje ...

Pohádka na Štědrý den Princezna a písař. Česká televize

25. prosince

Na 1. svátek vánoční chystá Česká televize pohádku Kdyby byly ryby. Roli tak trochu netradiční princezny Lidunky se zhostila Jenovéfa Boková. „Princezna Lidunka není klasická krasavice, která by se sama o sebe starala nebo měla komoří, spíše ráda posiluje, chce být silná a má ráda rybí tuk,“ popisuje Jenovéfa Boková.

Macechu Bokové si zahrála Taťána Vilhelmová, která měla během natáčení lepší péči než Boková. „Žárlila jsem na macechu, kterou hraje Táňa Vilhelmová. Tu totiž líčili hodinu a půl a dávali jí paruky a na mě měli jen půl hodiny,“ svěřila se představitelka princezny Lidunky.

26. prosince

Štěpán pak přinese třetí novou pohádku Láska na vlásku, v níž se nečekaně objeví zpěvačka Celeste Buckingham. Právě ona ztvární princeznu Beatrix, jež se má vdát za prince, který ji však nechce a nemiluje.

Tyto pohádky však nejsou jedinými novinkami, které ČT na vánoční svátky chystá. Uvede také tři filmové premiéry ve 20 hodin, a to:

21. 12. Křídla Vánoc

1. 1. Revival

4. 1. Americké dopisy

Kromě výše uvedených premiér se diváci můžou těšit na tyto pohádky a filmy:

19. 12. Šťastný smolař

20. 12. Dešťová víla

22. 12. Dvanáct měsíčků

23. 12. Anděl Páně

24. 12. Pelíšky

25. 12. Někdo to rád horké

26. 12. Králova řeč

27. 12. Peklo s princeznou

28. 12. Tajemství staré bambitky

29. 12. Duch nad zlato

30. 12. Tři životy

Kdo by v programu hledal legendární vánoční stálici Tři oříšky pro Popelku, bude muset přepnout na Primu. Nova na Štědrý večer chystá tahák v podobě premiéry retro romance Přijde letos Ježíšek? s Josefem Abrhámem a Libuší Šafránkovou v hlavních rolích.

Fotogalerie
17 fotografií