Uvařte netradiční vánoční menu!

Ne každý se drží zaběhnutých tradic – rybí polévka, kapr a bramborový salát. V dnešní době, kdy není těžké sehnat exotické suroviny, lze jednoduše vykouzlit netradiční štědrovečerní menu, které může obsahovat například tataráček z čerstvého lososa nebo vynikající francouzský řízek Cordon bleu. Pokud nejste příznivci masa, nebo vás zasáhla rozmáhající se vlna vegetariánství a veganství, nemusíte věšet hlavu! Dříve byly náhražky masa, jako je tofu či sójové maso, sehnatelné pouze ve specializovaných obchodech se zdravou výživou, nyní je však můžete zakoupit i ve velkých obchodních řetězcích. Nebojte se tedy experimentovat a zkuste letos něco nového!

Autor: Profimedia.cz

Tip na rychlé cukroví

Pokud máte málo času a nechcete rodině odepřít domácí cukroví, zkuste se inspirovat tímto nenáročným receptem na nepečený salám, který každého milovníka sladkostí určitě nadchne…

Budete potřebovat

1 kostku másla
300 gramů dětských piškotů
Půl plechovky kondenzovaného mléka
4 lžíce holandského kakaa
50 gramů moučkového cukru
Rum dle chuti
Strouhaný kokos na obalení

Předem změklé máslo pořádně propracujte s kondenzovaným mlékem, cukrem a kakaem.
Pokrájejte nebo nalámejte piškoty na malé kousky a pokapejte je rumem, aby nebyly tvrdé.
Do vyšlehané hmoty vmíchejte piškoty a zpracujte do válečku, který pak obalte ve strouhaném kokosu a zabalte například do potravinářské fólie.
Poté jen nechte vzniklou hmotu v lednici zatuhnout (přibližně jednu hodinu), nakrájejte na kolečka a sladký salám můžete servírovat.


Vánoce jsou svátky, lásky a přátelství. Vykašlete se tedy na diety a užijte si tyto svátky se svými blízkými a dobrým jídlem!

Tipy na vánoční dárky naleznete ZDE!