Dáma, jejímž přísným školením prošla řada moderátorů a která teď dbá na projev třeba i ministra financí Andreje Babiše (60), čtenáře zaujala už svým nekompromisním hodnocením moderátorů televizního zpravodajství v Blesk TV MAGAZÍNU.

Ode dneška se proto bude v pravidelném středečním sloupku deníku Blesk čtenářům svěřovat se svými postřehy a názory na profesní úroveň dalších tváří obrazovky. Dnes se zaměřila na moderátory dvou společenských magazínů – Pavla Novotného (33) z nováckého Prásku a Ivu Kubelkovou (37) z primáckého Top Star magazínu.

Umělá orchidej

Iva Kubelková se jako modelka už dlouhou dobu pohybuje v moderátorské  branži a snaží se působit příjemně a mile. Začínala v Sama doma, pořadu pro maminy, a teď, po nějaké době, se dostala ke společenskému pořadu, což je ale jiná disciplína.

Tady by měla zapůsobit jako dívka s určitým »drajvem« a novinářským názorem, což nesplňuje jednoduše proto, že není novinářka. Pro mě je to pěstěná orchidej, která kolem sebe šíří úžasnou vůni, ale nevím, jestli je živá, nebo umělá. Jako by se při jejích vstupech, které jsou dvouvěté, báli, aby se rozvinula více.

Je vidět, že má naučené věty, a k tomu ji nutí pohybovat se v podivném interiéru, který mi připomíná tureckou telenovelu... Je úžasná, krásná, ale mně stačí si ji prohlédnout napoprvé, dál je to nuda. Někdy se mi dokonce stane, že zapomenu, že ten pořad vlastně moderuje, protože její vstupy doplňují mluvené komentáře profesionálních spíkrů a dračice typu Evy Decastelo a Agáty Prachařové. Celkově prostě Iva Kubelková neurazí, ale ani nenadchne...

Špinavé ruce

Naproti tomu Pavel Novotný je pro mě solitér, u něhož platí, že jablko nepadá daleko od stromu. Z něj cítím radost, dar bavit lidi a je to novinář, který svým světem žije.

Sám si píše texty, cítím jeho zaujetí a v tu chvíli je mi jedno, že si šlape na jazyk. No tak co, jsme v žánru, ve kterém si to můžeme dopřát. Baví mě více, protože mi neustále přináší nové nápady a dokáže mě nadchnout pro reportáže, které se mi ale naopak v Prásku moc nelíbí.

Zamlouvá se mi i to, jak Novotný vede rozhovory – u Kubelkové mám pocit, že respondent je živější než ona. Scéna je trošku peklo, ale to nevadí, zaujme mě podstatou a tím, jak on, Pavel, nahlíží na bulvár. To je pro mě důležitější, než kdyby byl bůhvíjak krásný. Jen mu doporučím, aby zklidnil ruce. Pořád si je mne, působí, jako by nevěděl, co se svým tělem, vypadá to umolousaně, jako by je měl špinavé nebo mokré.

Verdikt

Obecně je pro mě Top Star magazín pořad, ke kterému si vezmu žehlení a mám jej jako kulisu, kdežto u Prásku se musím na moderátora soustředit, bavit se jím, a pokud jsem na to téma naladěná, vtáhne mě.

Fotogalerie
7 fotografií