„Neustále mě někdo zastavuje na ulici, jak s někým takovým můžu žít. Dávají mi rady, že ten či onen by ho na mém místě už zabil,“ prozradil Blesku Rychtář junior. Ten se za tátu a jeho chování natolik stydí, že dokonce zvažoval, jak situaci vyřešit.

„Když se moje maminka přejmenovala z Rychtářové na Novou, přemýšlel jsem, že si změním jméno i já. Dokonce jsem k tomu začal podnikat i určité kroky,“ svěřil se Pepa. „Nakonec jsem od toho upustil. Stále doufám, že nastane klid a táta přestane blbnout. Trpí tím celá rodina, která nosí jméno Rychtář. Tátovi se povedlo zostudit jméno naší rodiny,“ bilancuje smutně potomek Josefa Rychtáře chování svého otce v posledních měsících. Nejvíce ho zraňuje ale to, že ho označil za viníka vážné dopravní nehody, při které se zranila jeho družka Lucie (25). On přitom v autě vůbec nejel, naopak byl na místě první a zachraňoval jí život. „Za války se takoví hajzlové stříleli,“ zní přesto vzkazy, které nyní syn dostává od otce do mobilu.

Otcovým sňatkem se stal nevlastním synem zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové (†48). „Kdyby šel vrátit čas, přál bych si, aby táta paní Bartošovounikdy nepotkal,“ vyslovil tiše tajné přání Rychtář junior.

Otec: Už není mým synem!

„Už není mým synem!“ prohlašuje o Pepovi jeho otec Josef Rychtář. „Pomohl jsem mu v začátcích, jak jen jsem mohl, zařídil jsem mu byt, pořád to bylo málo,“ vzpomíná vdovec s tím, že takhle si vděk svého dítěte nepředstavoval.

Podle Rychtáře jeho syna vždy jen zajímalo to, jestli bude dědit. „Já dům v Říčanech budoval x let, on tam ani neposekal trávu!“ rozčílil se vdovec. Dokonce ještě před dvěma lety žádal otce o peníze. „Mně také rodiče v tomto věku nepomáhali, je dospělý, musí se o sebe postarat už sám. Dal jsem mu, co jsem mohl,“ říká zlostně Rychtář, kterému je takřka non-stop nablízku jeho mladší syn Jan (26).