Na jedné straně vypadají jako politováníhodná dvojice, která se snaží moralizovat nevděčnou Řepkovu dceru, jež si podle Řepkových slov z tatínka udělala chodící peněženku. Na straně druhé však stojí těžko uvěřitelný fakt, že kvůli "vytrestání" dcery tím, že jí nebude posílat alimenty, se Řepka dobrovolně dostal do tak patové situace, že mu exekutor přijel zabavit nejen auto, které kvůli dětem rodina nutně potřebuje, ale třeba i jeho milovaný hrací automat.

Teď však vyšlo najevo, že finanční situace dvojice nebude tak špatná, jak ji oba prezentují. Několikamilionovou černošickou vilu se sice snaží usilovně už nějaký ten pátek prodat, není ale zdaleka jedinou nemovitostí, kterou Erbová vlastní.

V Mostě jí podle týdeníku Sedmička patří hned čtyři panelákové byty, které koupila v roce 2012 a 2013 a nyní je pronajímá. Těžko tedy pochopit, proč nechali exekuci dojít tak daleko, že museli podstoupit potupné zabavování majetku. Kdyby svého zákonitého manžela "založila" penězi z prodeje bytů, vyhnula by se tak jak exekuci, tak i hrozbě tříletého vězení, která nad ní visí za sražení muže, který k nim přišel zabavovat Řepkův majetek.

K incidentu s exekutory došlo před dvěma týdny. Erbová narazila do exekutora, kterého údajně neviděla, když spěšně vyjížděla z příjezdové cesty u svého domu. Prý chtěla odvézt děti do školky, aby exekutorské žně neviděly.