Při předávání kategorie objev roku 2013 čekalo diváky v karlínském divadle velké překvapení. Moderátor totiž ohlásil předávajícího jako Conchitu Wurst. Vousatou zpěvačku, která vyhrála letošní ročník Eurovize.

Světla zhasla a na prknech pódia se objevila vysoká silueta ve smetanových šatech. Kdo ale čekal, že to opravdu bude v posledních dnech slavná rakouská zpěvačka, byl nakonec zklamán. Černá paruka, hustý vous, smetanové šaty, ale i značně nejistá chůze na podpatcích prozradila, že se o pravou Conchitu určitě nejedná.

Když pak z úst vousaté zpěvačky zaznělo: "Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to...," sál propukl v hlasitý smích, což byl asi jediný světlý moment celého večera. Žádná Conchita, ale moderátor Leoš Mareš, který se do minulosti dívá často na Evropě 2!

Po uvedení nominovaných měla však i další Marešova věta skrytý podtext. „Ať je to holka, nebo kluk, nebo něco mezi, musí být talentovaný nebo talentovaná,“ narážel na poslední vítězku Eurovize. A poté vyhlásil za vítězku zpěvačku Lenny.     

Nutno dodat, že Mareš svůj outfit dovedl do dokonalosti, když si nechal udělat i umělé nehty a oholil si dokonce nohy! Na večeru, který halil háv pochmurna, to byla asi jediná světlá chvilka, kdy diváky nepřepadaly u televizních obrazovek deprese. Letošní předávání Andělů totiž mělo jedno velké společné téma - černou...

Minulost se opakuje

Mareš ale převlek, kterým napodoboval některou ze světových celebrit, nezvolil poprvé. Již v minulosti se oblékl do masa a opičil se po zpěvačce Lady Gaga. Nedávno při vyhlašování Miss Slovensko zase obul boty na deseticentimetrových podpatcích. Někdy opakovaný vtip již není vtipem, ale přestože toto vystoupení bylo spíše trapné, nakonec se stalo asi nejvtipnější chvílí celého slavnostního večera!