Rychtář dnes u soudu čelil hned dvěma obžalobám. První na něj podal Zdeněk Macura za to, že během jeho letní cesty do Itálie, kam odvezl Rychtářovu manželku Ivetu Bartošovou, Josef násilně vnikl do domu Macury.

V druhém stání se Rychtář musel zodpovídat z napadení své bývalé manželky Dariny Nové, která skončila s monoklem v nemocnici. Rychtářův syn Josef u soudu dnes vypovídal. Jeho výpověď Rychtáře rozplakala.

"Je to můj otec, a tím bude i kdyby někoho zabil," zaznělo z jeho úst na konci jeho výpovědi. Tato slova Josefa Rychtáře dojala natolik, že to psychicky nevydržel a rozbrečel se jako malý kluk. Navíc se zvedl a zbaběle utekl ze soudní síně. Vrátil se až po několika minutách.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář nadává svěřenkyni Macury do kurev Petr Soukup, David Turek

Divadlo pro soud?

Je otázkou, jestli tento Rychtářův srdceryvný kolaps neměl být jen divadlem pro obměkčení soudu. Chtěl snad ukázat, že vedle tvrdé ruky má hlavně měkké srdce? Oproti tomu, jak suverénně dnes k soudu nakráčel a jak hned na chodbě opětoval Macurovi jeho urážky, to byl až příliš velký zvrat.

"Ty prasopse," nadával Macurovi uvnitř soudní síně. "Můžu si tady říkat co si myslím, tohle pro mě není člověk," obhajoval Rychtář svá slova před šokovanou soudkyní.

Ani soudkyni však Rychtář neušetřil urážek. "Vy jste podjatá. Poženu to až k ústavnímu soudu. Pracovala jste tu pro státního zástupce a ne pro mě. Jemu jste dovolila přizvat další svědky a mně ne," vykřikoval Rychtář směrem k soudkyni Daně Haňákové.

O přestávce pak vylétl na chodbu a rozzuřeně vřískal na Macuru. "Hlídej si tu svoji šlapku. Nevím, u kterýho pangejtu si ji na E55 sebral," urážel Macurovu přítelkyni Rychtář. Macura se týrané ženy zastal. "Tady všichni vidí, jaký to je hovado a prase špinavý. Ani si nedovedu představit, co se děje u nich doma a s Ivetkou," zoufal si oblíbenec Bartošové.

Drsné urážky do hovad

Běsný Rychtář se během mžiku uklidnil a začal na Macuru mluvit velmi klidným hlasem. „Pane Macura, začněte se chovat slušně. Podívejte se na to, jak vypadáte. Vy jste tak neslušný člověk, že jste šel k soudnímu jednání a ani jste si nevypucoval boty. Takže si zameťte před vlastním prahem!" vrátil mu v okamžiku Rychtář.

Špinavé boty nebyly to jediné, co na Macurovi dnes u soudu budilo pozornost. Vedle všem už dobře známého lesklého obleku, v němž Macura chodí i na stavbu své paletové chaloupky, všechny zaujala blondýna po Macurově boku. Jde o týranou ženu, první z potenciálních obyvatelek jeho azylové budky. Podle informací Blesk.cz mezi ochráncem a jeho chráněnkyní přeskočila jiskra a Macurovo srdce tluče jen pro ni.