Zdeněk Macura už má plný zuby tvrdých ran a pěstí, které mu naloží Josef Rychtář pokaždé, když se potkají. Naposledy ho manžel Bartošové zrychloval tak, že musel podstoupit lékařské vyšetření a jeho tělo mu dlouho zdobily několikacentimetrové podlitiny.

Proto se rozhodl zamakat na své fyzičce a zároveň se naučit pár triků, jak se případnému násilníkovi ubránit. Macuru sám oslovil trenér boxu Antonín Vekrbauer poté, co viděl krvavou bitku dvou soků ve Svitavách. "Pan Macura má srdce bojovníka, tak jsem se rozhodl ho kontaktovat a nabídnout mu lekce boxu zdarma," svěřil Blesk.cz trenér Antonín Vekrbauer.

Video
Video se připravuje ...

Macura boxuje: Neuvěříte, na co myslí při úderu do pytle! Karolína Hošek, Petr Soukup

Macura má za sebou první trénink boxu. Nápadník Bartošové a ochránce týraných žen musel běhat venku, klikovat, bušit do boxovacího pytle a učit se správné údery pěstmi. "Chci být připraven na případné přepadení, což se může stát panem Rychtářem a jeho rodinným příslušníkem," přiznal Blesk.cz Macura.

Podle trenéra na sobě musí Macura ještě pořádně zamakat. Zvláště pak musí shodit přebytečné kilogramy, což má Zdeněk v plánu. Chce zhubnout nejméně 10 kilogramů.  Pokud Macura s tréninkem vydrží, může svými chvaty Rychtářovi pěkně ublížit. "Velká a dobře vedená rána dokáže člověka zranit i od někoho, kdo není silově dobře vybavený," potvrdil trenér. Macura si je toho dobře vědom, a tak se svého nového předsevzetí jen tak nevzdá.