Ladislav Chudík má problémy se zrakem již delší čas. Proti zákeřné nemoci se ale rozhodl bojovat a podstupuje nepříjemnou léčbu, která by mu měla pomoci. Měla by totiž pomoci odstranit flek, který se mu v pravém vytvořil a který mu brání ve vidění.

Léčba, kterou představitel doktora Sovy z Nemocnice na kraji města podstupuje, spočívá v tom, že dostává injekce přímo do nemocného oka. „Léčení spočívá v tom, že chodí na vpichování injekcí do oka. Vydrží na měsíc a potom se zase zkouší další. Může to pomoc, ale nemusí. Je to otázka,“ povzdychla si Chudíkova manželka pro slovenskou Plusku.

Přestože hercův stav se nemusí zlepšit, léčba alespoň zajišťuje to, že se jeho zdravotní stav nezhorší. „Ty injekce jsou důležité přinejmenším kvůli tomu, že se stav oka konzervuje na takové úrovni, na jaké je nyní. Je to ale velmi těžké,“ přiznala manželka Alena.

Ta také přiznala, že pro Chudíka jsou problémem i každodenní činnosti a může za to právě nemocné oko. „Na pravé oko vidí jen na 20 %, ale léčí se. Je tu naděje, že by se to mohlo zlepšit,“ zakončila Chudíková.

Nám nezbývá nic jiného, než držet palce a přát Ladislavu Chudíkovi, aby léčba zabrala, jinak totiž hrozí, že se bude muset stáhnout do ústranní a přestat účinkovat v divadle.