Navíc před pěti lety absolvoval těžkou operaci kvůli neprůchodnosti střev a zápalu břišní dutiny. To byl prakticky už jednou nohou v hrobě.

„Lékaři dělají všechno možné, aby nemuselo dojít k operaci. Té se opravdu moc bojíme,“ přiznala včera Blesku hercova manželka Alena (62), která se teď ujala těžké role – manželovi dělá zdravotní sestřičku doma.

„V nemocnici udělali manželovi nesčetně nepříjemných vyšetření, podrobil se několika zákrokům a já jsem si ho včera odvezla domů,“ svěřila Alena a dodala, že bolesti má manžel stále veliké. „Bez různých utišujících prostředků by to nešlo,“ říká Chudíkova žena.

Herec prý leží, většinu dne prospí a rozptyluje ho jen čtení novin. Musí také dodržovat přísnou dietu, a tak manželka vaří vše, co je nemastné, neslané a nemá takřka žádnou chuť.

„Byla bych moc ráda, kdyby se mi uzdravil. Už 9. listopadu křtím svoji knížku pohádek Magdalénka v zahrádce, jejíž součástí je i cédéčko s manželovým mluveným slovem. Chtěla bych ho tam mít, ale uvidíme,“ míní Alena.

Chudíka poslední dobou provázejí samé zdravotní problémy. V létě skoro neviděl a musel se podrobit operaci šedého zákalu. Teď ho sužují problémy se žlučovými cestami. Přesto se nevzdává a stále počítá s tím, že ve slovenském Národním divadle bude vystupovat v Tančírně, která s ním slaví úspěchy už 11 let. „

Je to nonverbální představení, tak to ještě zvládá. Přesto ho to ale vyčerpává. Na druhou stranu ale taky posiluje. Cítí se potřebný a musí při tom myslet. A myšlení je pro jeho zdraví to nejdůležitější. Aby stále fungoval mozek,“ uzavřela Alena.