Jen díky obrovské vůli a síle překonávat vlastní hranice při náročné, téměř každodenní rehabilitaci a navzdory děsivým lékařským prognózám se Františka opět postavila na nohy a může chodit. Po lednové nehodě, při níž ji přímo na přechodu srazil bezohledný řidič, strávila nejdříve týdny v nemocnici, kde podstoupila operace, a pak na rehabilitační klinice.

Nyní poprvé po několika měsících vyrazila do společnosti a to rovnou na módní přehlídku návrhářky Liběny Rochové, na kterou se přišla podívat například i herečka a operní pěvkyně Soňa Červená, mecenáška umění Meda Mládková či zakladatelka Czechoslovak Models Milada Karasová.

„Byla to přehlídka limitované kolekce a jako vždy v případě Liběny to bylo skvělé, protože ona dokáže spojit módu s uměním,“ řekla k akci Františka, z jejíž přítomnosti byla nadšená nejen Rochová, ale také Slavice Lucie Bílá, která se okamžitě s nejrespektovanější módní expertkou v Česku chtěla fotit.

Bílá chtěla po Františce radu

„Doufám, že si něco z modelů Lucka Bílá také vybere. Protože se mi přiznala, že je na přehlídce poprvé v životě. Svěřila se mi, že řešila a nevěděla, co si vzít na sebe,“ prozradila ze zákulisí přehlídky Františka a současně pochválila také manželku Jiřího Bartošky: „Sice nosí Pradu, ale Ďáblovi by slušela i Rochová.“

Chůze činí Františce ještě trochu obtíže, proto se jistí francouzskou holí. Tak banální věc, jakou je nastoupení po dvou schůdcích do tramvaje, je prý zatím téměř nemožné, proto vystoupat do prvního patra, v němž se ateliér Rochové nacházel, pro ni bylo velmi náročné.

Policie: Bylo to těžké ublížení na zdraví

Podle slov Františky policie už vyšetřování lednové nehody uzavřela s výsledkem, že se jednalo o těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Františku kriminalisté vyslechli ještě na nemocničním lůžku, brzkému závěru šetření však velmi pomohly také záznamy z bezpečnostních kamer, které v místě nehody – u stanice metra Háje – jsou umístěny.

Fotogalerie
7 fotografií