Aby Jana Svítivá mohla byt ze zákona získat, musela by v něm mít nejméně 2 roky trvalé bydliště a musela by žít s herečkou ve společné domácnosti. Svítivá sice o Jiráskovou pečovala, ale nikoli nepřetržitě. Střídala se s druhou pečovatelkou Marií.

Podle všeho se čeká na uzavření dědického řízeadě může být po sepsání majetku vyklizen, protože nemovitost není předmětem dědického řízení. Dědicové se tedy nedočkají.

Spousta otazníků

„Mně přijde, že se na ten byt někdo hrabe. Jak k tomu přijde běžný zájemce, který třeba roky na byt čeká?“ ptá se obyvatelka vedlejšího domu.
„Zvláštní je, že mladý pan Stropnický se v tom angažuje a už komisi navrhl přidělení bytu. Na to nemá právo ani jako místostarosta. Ten byt má projít standardním výběrovým řízením. Divné je, že se to vše děje teď, v době, kdy dům má projít privatizací. Že by se k bytu chtěl někdo dostat přes paní Svítivou, za výhodných podmínek,“ dodává.

Milionový kšeft

Jde o to, že pokud dostane byt nový nájemník a až pak se bude dům privatizovat, získá ho za zhruba 1,6 milionu korun. Kdyby ho ale kupoval, aniž by v něm bydlel, může být cena až dvojnásobná! Alespoň na tom se shodují realitní makléři.

Reálná šance, že by v něm Jana Svítivá žila, je téměř mizivá. Že by ho chtěla pro někoho z rodiny, není rovněž pravděpodobné. „Vůbec se o ničem bavit nehodlám. Nic nevím,“ uvedla pečovatelka Svítivá.

Fotogalerie
4 fotografie