Město čeká na dědice, dědicové čekají na notáře, než otevře závěť, respektive ustanoví právoplatné dědice. Na bytu ale dluh nevázne.

Záhadný plátce

„Nájemné a služby jsou hrazeny formou SIPO. Kdo je hradí, nevíme. Dluh zde není. My stále čekáme na rozhodnutí notáře, a protože je byt zapečetěn Policií ČR, nemůžeme nic dělat,“ uvedl pro Blesk Tomáš Harapát z Městské části Praha 3, který má na starost správu bytů.

Jenže tu má ve své moci především místostarosta Matěj Stropnický, syn herce Martina Stropnického, s nímž se Jirásková přátelila. Ten se ale k věci vyjádřit nemohl, protože nebyl k zastižení.

Komu to prospívá

Od smrti Jiráskové uplynulo 102 dnů. V bytě se nevětrá a je blokován. „Že by to byl záměr a ten byt na někoho čekal? Má se to tu privatizovat, třeba je to už pro někoho připravené,“ míní sousedka Jiráskové, která se sama diví, proč už zde nebydlí nový nájemník.

Byt po Jiráskové je ale v atraktivní lokalitě, jeho hodnota je okolo 2,5 až 3 milionů korun na běžném trhu. Pokud projde privatizací s nájemníkem, má hodnotu zhruba poloviční. Není vyloučeno, že by mohl být »blokován« právě proto, aby jej někdo získal za potom výhodnější cenu při privatizaci?! To ale radnice na Praze 3 odmítá a popírá. Dědicové se nechtějí k věci vyjadřovat, protože dědické řízení nebylo ukončeno.

Fotogalerie
5 fotografií