„Tak to je nádhera, že v seriálu budou němečtí herci. Vždyť já už jsem německá herečka,“ řekla včera Blesku Nagyová, která se do Německa před lety provdala. Momentálně žije a pracuje s rodinou v Düsseldorfu. „Pevně věřím a doufám, že si mě společnost, která bude seriál natáčet, do nějaké role vybere. Bylo by to pochopitelné, když už jsem Arabelu hrála a stala se ze mě vlastně Němka,“ říká Nagyová. Na roli Arabely už se samozřejmě necítí, ale roli královny by si vystřihla ráda.

Stará na Arabelu

„Na Arabelu už jsem stará. Ráda bych si zahrála místo Jany Brejchové královnu. Ta role se mi líbí. A paní Brejchová se na mě, myslím, určitě zlobit nebude,“ míní herečka. Nagyová prostě plesá nadšením. Mrzí ji jenom, že seriál nebude opět režírovat Václav Vorlíček. Ten sice nabídku od německé společnosti dostal, ale – jak informoval Blesk včera – odmítl. „To je škoda. Když se to ale bude točit podle jeho a Macourkova scénáře, tak mě to uklidňuje,“ říká Nagyová, která se za měsíc chystá do Čech.

Přijala totiž pozvání točit VIP Prostřeno! „Ten pořad mě moc zajímá. Už teď vím, že budu vařit staročeskou kuchyni a točit by se to mělo na zámku Křivoklát,“ prozradila Nagyová.

Xénie je znechucená

Přístup Nagyové přímo rozzuřil Dádu Patrasovou, která hrála v seriálu Arabelinu sestru Xénii. V seriálu se obě princezny hašteřily a Xénie se na Arabelu většinou zlobila. Jinak se obě herečky neměly nikdy ani zvlášť rády, ani zvlášť nerady. Ignorovaly se.

A teď, po 34 letech, se k sobě začaly opět chovat jako v pohádce. Zatímco Nagyová se raduje, že v seriálu budou hrát němečtí herci, Patrasová je z toho znechucená. „Vůbec Janě nerozumím . Vždyť ten seriál je ryze český, scénář je českých autorů, je to česká pohádka. Němci by s tím neměli mít vůbec nic společného!“ říká rozhořčeně Dáda, která by si v nové Arabele také znovu ráda zahrála.

Ale v české a nikoli německé! „Taky vůbec nerozumím tomu, že pan režisér Vorlíček té německé společnosti umožnil natočit seriál,“ dodává Patrasová, pro kterou jsou Arabela a Xénie české princezny a Němci si prý mají vymyslet nové postavy i novou pohádku.

Fotogalerie
5 fotografií