Pohádka z roku 2012 porazila i nesmrtelné Tři oříšky pro Popelku z roku 1973 režiséra Václava Vorlíčka, kterou v hlavním vysílacím čase s 1 350 000 diváky odvysílala Nova. O to ale nejde, Vorlíčkovy Oříšky už slavnější nemohou být a v pohádkách je jen těžko někdo sestřelí.

Havlová těsně druhá

Dvanáct měsíčků ale ve sledovanosti porazilo i další novou pohádku Šťastný smolař, kterou v hlavním vysílacím čase na první svátek vánoční se sledovaností 1 953 000 diváků vysílala také ČT. A že to byla hvězdně obsazená pohádka s Jiřinou Bohdalovou, Dagmar Havlovou, Ondřejem Vetchým či Jiřím Dvořákem.

Žilková je ohromena

„Já mám z toho opravdu velkou radost. Normálně na Štědrý den doma televizi nezapínáme. Věnujeme se v rodině jen sobě. Tentokrát jsem udělala ale výjimku,“ řekla Blesku včera Veronika Žilková, která v Měsíčcích exceluje jako macecha. Sledovanost ji ohromila právě proto, že podle ní lidé 24. prosince na televizi v době večeře spíš zapomínají. „Těší mě to. Pohádku s režisérem Strachem jsme natáčeli téměř tři roky. Buď sníh nebyl, nebo ho bylo málo, nebo ho bylo zase hodně,“ vysvětluje Žilková s tím, že to bylo nelehké.

Krušné podmínky

„Když bylo množství sněhu optimální, tak bylo zase minus 20 stupňů. No, a natáčelo se v Rožňově pod Radhoštěm, což je v zimě z Prahy několik hodin cesty,“ dodala. Role macechy jí ale imponovala. „Myslím, že každý herec má rád negativní role. V normálním životě se snažím být jako matka ke všem dětem spravedlivá. Tady jsem jako macecha mohla ale nadržovat jedináčkovi. Bylo to pro mě takové zakázané ovoce, které asi každému chutná,“ dodala.