Kdo z nás si nepamatuje to divné šimrání v břiše, které trvalo 5. prosince celý den? Každoročně nás rodiče strašili příchodem čerta, anděla a Mikuláše, kteří obcházejí rodiny a zjišťují, jak se děti po celý rok chovali. Ty hodné si vysloužili plný sáček dobrot a ty zlobivé dostali uhlí či bramboru. Také nám rodiče kladli na srdce, že když budeme zlobit, čert si nás odnese.

Tuto tradici dodržují rodiče dodnes a ani známé tváře nejsou výjimkou. Včera odpoledne zazvonil čert s andělem a Mikulášem na dveře Agáty Hanychové. Jakmile se hrůzostrašný čert prohnal domácností a chytil ročního Kryšpína, spustil klučík hysterický pláč a utíkal se schovat do náruče mámy Agáty. Není se čemu divit. Takové stvoření viděl poprvé v životě. Uklidnil ho až pohled na nebeského anděla a Mikuláše. Pak už se vyjukaný Kryšpín těšil na dobroty, které pro něj andělíček nachystal.

Svého staršího synka odvedla na mikulášskou besídku i Simona Krainová (39), která u toho zavzpomínala na časy, kdy ji také navštěvoval čert. Na své sociální síti se pochlubila fotografií z doby, kdy dostává od Mikuláše plno sladkostí za to, že byla hodná holka. "Zřejmě jsem byla hodné dítě," napsala.

Fotogalerie
4 fotografie