V létě roku 2008 se Homola domluvil se svým kamarádem, že by si mohli udělat výlet na východní Slovensko a k té příležitosti navštívit nedalekou Ukrajinu.

"Tam jsme se projeli krajinou, užili si odpoledne v Užhorodě a vraceli se domů," prozradil Homola.

Našli u něho trávu

Při návratu z Ukrajiny byli na hranicích zastaveni a důkladně prozkoumáni." Odvážel jsem si z Ukrajiny jednoho jointa a další jsem měl zahrabané někde v autě." Poté událost začala nabírat horších rozměrů. Kolem zpěváka a jeho přítele se začali sbíhat další celníci ty je poté odvedli do na důkladnou prohlídku.

Homola přiznal, že po důkladné prohlídce, byli odvedeni do kanceláře a tam proběhl krátký výslech a podepisovali se potřebné dokumenty."Takhle jsme tam seděli do půlnoci. Sebrali nám auto, pasy odvedli nás do nějaké boudy a řekli ať počkáme, že pro nás přijdou na deset minut. Oni si pro nás ale přišli za čtyři dny," řekl Homola časopisu Reflex.

Žil si jako na dovolené

Po čtyřech dnech byl Homola se svým kamarádem odvezen do města na výslech. Tam se rozhodlo, že zpěvák zůstane na Ukrajině a jeho kamarád pojede domů."Neposlali mě do vazby, měl jsem volný pohyb, ale musel jsem být k dispozici a nesměl opustit město," svěřil se Homola, který na Ukrajině strávil několik týdnu.

Homola se tedy měl na Ukrajině téměř jako na dovolené, mohl navštěvovat památky, kochat se městem a dokonce si tam našel několik přátel." Zákarpatská Rus byla kdysi součástí našeho státu a mají nás tu rádi. Našel jsem si nové známé, navštěvoval různé podniky a dobře se bavil. Opravdu mě to tam bavilo."

Homolovi byl na Ukrajině přidělen i jeho vlastní advokát, kterému ze začátku absolutně neveřil." Byl to takový obrovský chlap, typický výběrčí výpalného, ale postupem času jsem mu přišel na chuť. U výslechu vždy seděla moje překladatelka, která slovo marihuana nikdy před tím neslyšela a také sympatická starší paní, která mluvila dobře česky a vždy jsem si s ní vypil šálek kávy."

"Jednoho dne vyšetřovatel ukončil svou práci, podal mi ruku a poprosil mě o podpis na dvě má cédéčka. To je jediná korupce, kterou jsem na Ukrajině spáchal," řekl pobaveně Homola.

Hrozilo mu sedm let v base

Po vyšetřování přišel logicky na řadu soud, kde už to podle Homoly, taková sranda nebyla."Prokurátorka byla od pohledu přísná a ihned navrhla horní sazbu, tedy sedm let natvrdo. Můj advokát oponoval, že v Česku tato droga není společensky nebezpečná. Takže jsem se omluvil a zdůraznil jsem, že už se to nestane."

Homolovo první sezení tedy bylo odloženo a o pár dní později mu soudce uložil podmínku. Homola si tedy sbalil veškeré věci a a v rychlosti se pakoval z Ukrajiny.

"Chtěl bych jen říci, že kdo kouří marihuanu, ať jí kouří, ale nepašujte ji pro svoji potřebu a už vůbec né na Ukrajinu," dodal závěrem Homola.

Fotogalerie
7 fotografií