Spor mezi Matějem Homolou a Rytmusem nenechal klidného dalšího muzikanta Daniela Landu (43), který se jasně postavil na stranu Matěje. „Také si myslím, že drogy jsou úplně špatná cesta. Ale to, co jste předvedl, není varováním před drogami, ale hnusný plivanec Matějovi Homolovi do tváře,“ ventiloval Landa svůj názor na Facebooku s tím, že se mu nelíbí i to, jak Rytmus provokuje Matěje přes jeho dceru: „Jako otec vám také říkám, že děkuji bohu, že mi vás nepostavil do cesty stejným způsobem jako Matějovi Homolovi. Došlo by nevyhnutelně k obrovské tragédii.“

Rytmus s reakcí neváhal a na svém facebooku nechal Landovi obsáhlý vzkaz. Vysvětlil, jak ho naštvalo, když Homola v médiích prezentoval Darinu výchovu malé Laury jako špatnou i to, že naznačoval, že Rytmus pro ni nevytváří vhodné prostředí, protože nadává a je povrchní. Vždy si prý ale říkal, že je to Dařina věc.

Usmíření

Poslední kapka však přišla v momentě, kdy se dozvěděl o Homolově zadržení na Ukrajině kvůli drogám. "Po tom, co jsem si přečetl, jak Matěj pašoval drogy na Ukrajinu, jsem měl poprvé potřebu se nahlas zeptat. KUR*A, KDO JE TU TEN ŠPATNÝ???," rozzlobil se. "Dane, neznáte pozadí, ani souvislosti, nechutné telefonáty a smsky. Nevím, o co vám jde, ale prosím starejte se o sebe a o svoji rodinu, protože mě by nikdy nenapadlo se starat o vás," zakončil Rytmus svou odpověď.

Pod jeho textem mu okamžitě vyjádřily podporu desítky jeho fanoušků. A bez odezvy ho nenechal ani Landa. "Určitě se mezi Vás, již plést nehodlám. O co mi šlo, je abychom si ujasnili, že ve veřejném prostoru nemohou být jakákoli oprávněná či neoprávněná invektiva zaštiťována ušlechtilou myšlenkou (v tomto případě boj proti drogám). Přál bych Vám více síly k větší mediální zdrženlivosti v tomto ohledu," odpověděl smířlivě Landa.