Jarka Hanušová se vryla divákům do paměti po boku Jiřího Lábuse v roli jeho „manželky Jaruš“ v televizní estrádě Možná přijde i kouzelník. Její úloha byla nezapomenutelná a díky ní měla našlápnuto na hvězdnou kariéru. Ještě předtím studovala práva, které však po třech letech opustila. „Při představě, že bych se dostala do užšího styku s režimem, mi běhal mráz po zádech,“ uvedla pro Top star magazín. Poté učila v mateřské školce, dokud ji neobjevil Jiří Lábus. Pobyt na výsluní však netrval dlouho. V pořadu Možná příjde i kouzelník působila necelých deset let. Po té se objevila v komedii Slunce, seno, erotika, kde si zahrála učitelku. Roli zlé vychovatelky postižených děvčat ztvárnila ve filmu Filipa Renče, Requiem pro panenku. Později si díky svému bývalému manželovi, Jaroslavu Hanušovi, zahrála také v seriálech Život na zámku a Náměstíčko.

Alkohol ji zničil

V osobním životě to herečka neměla také vůbec lehké. Její manžel a režisér Jaroslav Hanuš ji po několikaletém manželství opustil, což herečku zlomilo. Útěchu hledala na dně skleničky alkoholu. Žal z rozpadlého vztahu, ale neustával a „Jaruš“ alkoholu zcela propadla. Přestože se vždycky snažila pít jako dáma, zcela se jí to nepovedlo. „Myslím si, že na alkoholu není nakonec nic špatného. Špatné je, když se pak někde válí v příkopu nebo na chodníku,“ řekla. Pravda, že tak jsme ji nikdy neviděli, i když propitá léta se podepsala nejen na jejím zdraví, ale i vzhledu.

Nemá na jídlo

Poněkud zanedbaná Jaruš dnes bere minimální důchod, přesto tvrdí, že si nestěžuje. „Já si zas tolik nestěžuju. Je to sice fuška, vyběhat si těch pár stovek, ale snažím se být spokojená,“ usmívá se komička. I přesto, že se s penězi snaží vycházet, není tajemstvím, že Hanušová žije v chudobě. Že nemá na jídlo, se ukázalo v nedávném VIP Prostřeno, kdy naservírovala hostům suchý chléb, samotné brambory a několik rund jejího oblíbeného rumu.

Fotogalerie
10 fotografií