Olga Schoberová (69) byla v 60. letech filmovou sexbombou nejen českého, ale i evropského filmu. Provdala se za hollywoodského herce, se kterým žila v Itálii. A dostala se i ke snímkům zahraniční produkce.

Její krásu mohli tedy poznat i zahraniční režiséři. „A nikdy mi nedali roli vedlejší, vždycky to byla hlavní,“ svěřila Blesku Olga, která se tehdy ráda promenádovala před kamerou nebo fotoaparátem. „Teď je to všechno pryč. Kdo by se na mne také chtěl dneska koukat?“

Pro Blesk však exkluzivně okomentovala své snímky z minulosti. Nejde přitom však jen o záběry z filmů, ale i scény, které zvěčnil tajně syn jednoho režiséra během natáčení!

Lucrecia Borgia (Itálie, 1966)
Autor: Archiv Blesku
Olga Schoberová říká: Tady jsem jako Lucrecia Borgia. Když jsem žila v Itálii, měla jsem štěstí, obsadili mě do hlavních rolí několika historických komedií, takových velkofilmů

Dovidenia v pekle, pratelia (ČSSR, 1969) - Ňadra tehdy film snesl, úplnou nahotu ne
Autor: Archiv Blesku













Olga Schoberová říká: Můj slavný vyplazený jazyk. To jsem točila s Jakubiskem Dovidenia v pekle, priatelia. Měla jsem obnažené prso, ale víc ne. Na ten fi lm si dobře pamatuji, začali jsme si tam s Jurajem. Byl neuvěřitelně roztomilý, imponoval mně a já jsem se mu líbila. A proč ne? Byl svobodný a mně Lucrecia Borgia už manželství dávno krachovalo.

Horké noci Popeiny (Itálie, 1966) - Scény nejsou z filmu, pořídil je tajně syn režiséra
Autor: Archiv Blesku

Olga Schoberová říká: Tak tyhle fotky vznikly v průběhu natáčení historické komedie Horké noci Popeiny. Není to ale scéna z filmu. To si mě tajně fotil syn toho italskýho režiséra. Vylézala jsem zrovna z vody a vůbec netuším, kde byl s tím foťákem schovanej. Byl to tehdy skandál. V té době až takhle frontálně nahé scény být nesměly. Ten kluk dostal zákaz je použít. Kde jste je vzali? Vidím je od té doby poprvé.

Fotogalerie
12 fotografií